Podijeli članak

Privatni detektiv kojega su roditelji nestale djevojčice Madeleine McCann unajmili kako bi je pronašao, Kevin Halligen, pronađen je mrtav u kući na jugoistoku Engleske. Policija za sada ne otkriva puno o njegovoj smrti, a očekuje se i nalaz obdukcije, piše Sky.
 
56-godišnji Halligen pronađen je mrtav u kući njegove partnerice Surrey. Policija njegovu smrt za sada vodi kao nerazjašnjenu.
 
"Dobili smo dojavu o čovjeku kojemu je loše na adresi Cobbett Hill Road u Normandiji. Ubrzo nakon dojave policiji, muškarac u pedesetima je preminuo", priopćeno je iz policije.
 
Roditelji Madeleine potpisali s Halligenom ugovor na pola milijuna funti
 

Kevin Halligen je bio jedan od prvih privatnih detektiva koje su roditelji nestale djevojčice angažirali kako bi im pomogao u potrazi za nestalom četverogodišnjakinjom. 
 
Kako prenosi Index.hr, roditelji Madeleine McCann s Halligenovom tvrtkom Oakley International 2008. godine potpisali su ugovor vrijedan pola milijuna funti. Uz njih, ugovor su potpisali i upravitelji fonda "Pronađimo Madeleine", godinu dana nakon što je djevojčica nestala u Portugalu.
 
Raskinuli ugovor zbog neuspjeha
 
McCannovi su postali nezadovoljni neuspjehom portugalske policije u pronalasku tragova o tome što se dogodilo njihovoj kćeri. Detektiv Halligen im se predstavio kao tip James Bonda. No, pokazalo se kako se radi samo o njegovoj mašti. 

McCannovi su ugovor s njim raskinuli 2009. godine vjerujući kako nije uspio u poslu za koji su ga plaćali. Halligenovu smrt nisu komentirali, a prema njihovim riječima s njim nisu kontaktirali od raskida ugovora. 
 
Osuđen za prijevaru i zlouporabu novca klijenata
 

Porijeklom iz Dublina, s dvojnim - američkim i irskim državljanstvom, Halligen je nakon raskida ugovora s McCannovima izručen u Ameriku gdje je priznao optužbe za prijevaru na ugovoru prije njihovog. Osuđen je na kaznu zatvora, no iz njega je vrlo brzo pušten jer je u istražnom zatvoru proveo gotovo cijelo vrijeme kazne te se nakon toga vratio u Britaniju. 
 
U TV intervjuu koji je tada dao za lokalni medij je porekao zlouporabu novca koje je dobio za istragu kao i optužbe da je novce klijenata koristio za luksuzan život. 
 
Madeleine nestala iz apartmana u Portugalu
 
Madeleine je bila skoro četiri godine stara kad je nestala iz apartmana u kojemu je obitelj provodila godišnji odmor u Praia da Luz u Portugalu 2007. godine. 
 
Njezini roditelji su nakon Halligena angažirali još nekoliko privatnih detektiva koji su bili jednako neuspješni u otkrivanju tragova o tome što se dogodilo djevojčici.
 
2011. godine Scotland Yard je počeo novu istragu koju je financirala britanska vlada, no misterija nestale djevojčice nije nikad riješena.