Podijeli članak

Dva zatvorenika, od kojih je jedan migrant porijeklom iz Alžira, pobjegla su iz zatvora u Ustikolini i policija za njima traga, a pozvane su i druge policijske agencije da pomognu.

Zatvorenici su pobjegli iz zatvora u Ustikolini - odjela poluotvorenog tipa u sastavu Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) Sarajevo.

Iskoristili su trenutak kada su stražari, nakon pada, pritekli u pomoć jednom od zatvorenika, te preskočili ogradu koja je još u izgradnji.

"Avaz" navodi kako je riječ o Denisu Dž. koji je izdržavao kaznu zbog tuče i nasilničkog ponašanja, te Jusufu O., migrantu porijeklom iz Alžira, osuđenom zbog krađe.

Iz MUP-a Bosansko-podrinjske županije su naveli da su o tome obaviještene policijske uprave Foča, Novo Goražde, Rogatica, kao i MUP Sarajevske županije.

"Pregledan je teren od Ustikoline prema fočanskoj Jabuci, koristili smo Sektor kriminalističke policije, Jedinicu za podršku i dron prilikom tih aktivnosti", rekao je vršitelj dužnosti ravnatelja policije županijskog MUP-a Saladin Pleh.

On je dodao da MUP ima neke informacije koje za sada ne može podijeliti sa medijima.

Za sada nije poznato je li bijeg bio dogovoren i jesu li bjegunci imali pomagača, koji ih je, očito, čekao u automobilu.