Podijeli članak

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je kako Republika Srpska ne može rješavati problem migranata u BiH i da nema uvjeta za njihov smještaj.

"Na Vijeću ministara je da rješi problem migranata. Ništa do sada nisu uradili i sve umijeće pravljenja određenog aranžmana bilo je u tome kako rasporediti policiju Federacije BiH na teritoriju Republike Srpske, a poznato je da po ustavu na to nemaju pravo", istaknula je Cvijanović.

Ona je poručila kako ne mogu razmišljati da policiju županija niti policiju FBiH razmjeste na prostor Republike Srpske niti obratno.

Ona je podsjetila kako je Vlada Republike Srpske prije više od godinu dana donijela jasne zaključke da Republika Srpska ne može smještati migrante, jer za to nema uvjete.

Cvijanović je napomenula i kako je sudjelovala na raznim sastancima na kojima su sve europske zemlje tražile da Republika Srpska pokaže solidarnost o pitanju smještaja migranata, ali da im je odgovorila da će to učiniti kada je oni pokažu i otvore svoje granice.