Podijeli članak

Crveni križ Federacije BiH je u skladu s Odlukom o utvrđivanju liste korisnika i raspodjeli dijela prihoda ostvarenih po osnovu naknada za priređivanje igara na sreću, Vlade Federacije BiH, od Federalnog ministarstva rada i socijalne politike dobio podršku u iznosu od 38 tisuća KM za realizaciju projekta „Unaprijeđene kvaliteta života migranata kroz rješavanje pitanja dodatne prehrane“.

Ovim projektom je, nabavkom dodatnih artikala, poboljšana ishrana migranata u područjima pogođenim krizom, prije svega u centrima Bira i Borići u Bihaću, Miral u Velikoj Kladuši, hotelu Sedra u Cazinu i Salakovac u Mostaru.

Generalni sekretar Crvenog križa Federacije BiH Namik Hodžić istaknuo je da su podržali zbrinjavanje migranata u Tuzli, Salakovcu i Unsko-sanskoj županiji nabavkom i podjelom konzervirane hrane, kao i nabavkom i podjelom čarapa, potkošulja i donjeg rublja.

Također, nabavljeno je dodatno i četiri tisuće pari čarapa i 1.200 higijenskih paketa, koji će uskoro će biti podijeljeni migrantima izvan privremenih prihvatnih centara u USK, TK i KS.