Podijeli članak

Ministar inozemnih poslova BiH Igor Crnadak razgovarat će sutra, 17. rujna, u Banjoj Luci s ministricom za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenkom Golić o problemu odlaganja radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori.

Sastanak se održava u sklopu priprema za odlazak izaslanstva BiH koju predvodi ministar Crnadak na 53. generalnu konferenciju Međunarodne agencije za nuklearnu energiju (IAEA) u Beču, na kojoj će biti skrenuta pažnja na najavu Republike Hrvatske o skladištenju otpada iz Nuklearne elektrane Krško na samoj granici sa BiH, u blizini općine Novi Grad.

Prema procjenama, odlaganje radioaktivnog otpada direktno bi ugrozilo nekoliko stotina tisuća ljudi u devet općina u slivu rijeke Une.

Sastanak će biti održan u prostorijama Narodne skupštine Republike Srpske, a izjave za medije predviđene su u 12.30 sati.

Ministar Crnadak i izaslanstvo BiH sutra putuju u Beč, na 53. generalnu konferenciju Međunarodne agencije za nuklearnu energiju, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVPBiH.