Podijeli članak

-Razgovori koje vodimo posljednjih dana ukazuju na to da će se naći kompromis da Vijeće ministara BiH, pa time i Parlamentarna skupština BiH profunkcionira, izjavio je danas u Širokom Brijegu Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH.

Dodao je kako "nema nijednog razloga da to ne uradimo, a da ova politička nadmudrivanja koja smo lagano opteretili nekim drugim temama ostavimo".

- Činjenica je da ćemo ovih dana imati uspostavu institucija Europske unije, čuli ste već da se razmišlja da se da ovaj prvi pristup uključenja u raspravu u sustav Europske unije i Albaniji i Makedoniji, mi smo s tim računali ima godinu dana, drugim riječima, da se razumijemo, bojim se da, ako Bosna i Hercegovina to propusti, onda smo u velikim problemima i nitko nam ništa neće pokloniti, a od nas se traže mrvice, dajte da napravimo vlast-rekao je Čović.

Stoga, naglasio je, vjeruje da je to dobar motiv za uspostavu vlasti ne samo na državnoj već i na drugim razinama, piše Avaz.

- Treba nam još malo truda i međusobnog povjerenja i razdvajanja bitnih primarnih stvari koje danas trebaju za realan život da ljudi ostaju ovdje i da vide svoju budućnost, a ono što je nadmudrivanje dugoročno da ostavimo za neko drugo vrijeme i neke druge rasprave - poručio je Čović. Najavio je novi sastanak za 10 dana i na njemu neće biti samo predstavnici HDZ-a i SDA nego i još neke stranke.