Podijeli članak

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović održao je danas telefonski sastanak s veleposlanikom Ruske Federacije u BiH Petrom Ivancovim, s kojim je razgovarao o mjerama i stanju u području suzbijanja koronavirusa, razmatrajući postojeće kapacitete u područjima gospodarstva i zdravstva.

Sada je ključno vrijeme, naglasili su, za poduzimanje sveobuhvatnih mjera koje će ograničiti negativno djelovanje krize koja pogađa zdravstvene, ekonomske i sigurnosne sustave.

Također, istaknuli su potrebu hitne zaštite društveno ugroženih grupa, radnika i poduzeća kao i sveopću zaštitu građana BiH.

Analizirajući trenutnu političku situaciju u Bosni i Hercegovini, ustvrdili su da su za uspješno ovladavanje krizom politička suradnja i stabilnost ključne komponente, te da se mora učiniti sve kako se trajanje krize ne bi prolongiralo.

Predsjedavajući Doma naroda PS BiH Dragan Čović zahvalio se veleposlaniku Ivancovu na podršci službenicima Bosne i Hercegovine u suočavanju s izvanrednom epidemiološkom krizom kao i na spremnosti pružanja pomoći Bosni i Hercegovini i zemljama u regiji zapadnog Balkana, potičući ekonomski oporavak i nadvladavanje pandemije koronavirusa – priopćeno je iz Čovićevog Kabineta, prenosi Odjel za odnose s javnošću PSBiH.