Podijeli članak

Načelnik Županijski stožer civilne zaštite HNŽ-a Eugen Ćubela kazao je kako su u proteklom periodu primili više od 3.200 poziva od kojih se većina odnosi na prijavljivanje osoba koje krše naredbu o samoizolaciju.

Istaknuo je kako su primijetili da određene lokalne zajednice, kao i Grad Mostar nisu pravilno tumačili naredbe ovog stožera te ih nisu provodili kako bi trebalo. Zbog toga su svima uputili dodatna pojašnjenja i apelirali da se sve naredbe poštuju, piše N1. 

"Možda te naredbe imaju manjkavosti, ljudi smo i griješimo. To popravljamo dopunama. Zbog toga smo svim gradovima i općinama poslali pojašnjenja naših naredbi i molimo da se poštuju. Ponašajmo se odgovorno i savjesno ako želimo dobro svojoj djeci, roditeljima i samim sebi", rekao je Ćubela.

Branko Drinovac, načelnik sektora uniformirane policije MUP-a HNŽ-a kazao je kako su u periodu od 16. ožujka a do danas zaprimili 862 rješenja o samoizolaciji, te da su u tom periodu izvršili 2.237 kontrola. U kućama nisu zatekli 75 osoba koje s prijavili nadležnim inspekcijama.