Podijeli članak

Hrvatski izbornik Lino Červar objavio je popis 28 igrača, koje je danas službeno morao prijaviti Europskoj rukometnoj federaciji, a na koje računa za Europsko prvenstvo 2020. godine kojemu su domaćini Austrija, Norveška i Švedska.

Na put u Graz gdje Hrvatska igra prvi krug natjecanja protiv Crne Gore, Bjelorusije i Srbije, hrvatski izbornik će voditi 16 igrača, s ovog popisa. Svi ostali čekat će svoju priliku ako se netko ozlijedi ili razboli tijekom turnira, te mogu biti pozvani u svakom trenutku.

Prva faza priprema za Europsko prvenstvo počinje 17. prosinca okupljanjem u Zagrebu. Tu će igrači boraviti i trenirati do 23. prosinca. Popis igrača za to okupljanje bit će objavljen početkom tjedna kada završe utakmice nacionalnih liga, odnosno kada se vidi u kakvom stanju su igrači, i kakva je situacija s ozljedama.

Nakon kratkog predaha novo okupljanje zakazano je za 26. prosinca i ono traje do 30. prosinca. Taj dio priprema će se održati u Poreču, prenosi ero.tel.

Završno okupljanje je na samu Novu godinu, kada počinje treća i ujedno posljednja faza priprema za EURO 2020. godine. Domaćin tog ciklusa priprema, kada će se priključiti i igrači koji nastupaju u njemačkoj Bundesligi, također je grad Poreč. U sklopu tog dijela priprema održat će se i Croatia kup na kojemu će uz Hrvatsku nastupiti još BiH i Katar.

Pripreme u Poreču završavaju 7. siječnja 2020. godine, nakon čega slijedi povratak u Zagreb, iz kojega reprezentacija sutradan putuje u Graz.

Popis igrača je sljedeći:

ŠEGO MARIN, MONTPELLIER HB
AŠANIN MATEJ, HC PPD ZAGREB
ŠUNJIĆ MATE, US IVRY HANDBALL
CAR MORENO, HC NEXE
HORVAT ZLATKO, HC PPD ZAGREB
MATANOVIĆ VLADO, HC GORENJE VELENJE
VIDA IVAN, HC NEXE
MILETA FRAN, HC NEXE
MIHIĆ LOVRO, ORLEN WISLA PLOCK
MANDIĆ DAVID, HC PPD ZAGREB
RAVNIĆ VALENTINO, HC PPD ZAGREB
JELINIĆ MARIN, HC NEXE
MUSA ŽELJKO, SC MAGDEBURG
MARIĆ MARINO, MT MELSUNGEN
ŠIPIĆ MARIN, HC PPD ZAGREB
BROZOVIĆ ILIJA, HC HANNOVER – BURGDORF
DUVNJAK DOMAGOJ, THW KIEL
MAMIĆ MARKO, HC LEIPZIG
ŠARAC JOSIP, HC CELJE PIVOVARNA LAŠKO
HRSTIĆ MATEJ, RK PPD ZAGREB
KUDUZ ANTE, DINAMO BUCURESTI
GADŽA ANTE, RK PPD ZAGREB
CINDRIĆ LUKA, BARCA
KARAČIĆ IGOR, PGE VIVE KIELCE
STEPANČIĆ LUKA, MOL-PICK SZEGED
ŠEBETIĆ LUKA, TREMBLAY EN FRANCE HANDBALL
MARTINOVIĆ IVAN, HC HANNOVER – BURGDORF
VEKIĆ JOSIP, RK PPD ZAGREB