Podijeli članak

Epidemiološka situacija trenutno nije dobra, ali je pod kontrolom, rekao je prim. dr. Goran Čerkez, član Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva. 

Naglasio je da se trenutno epidemiološka situacija prati i da će, ovisno o građanima, biti uvođene nove ili uklonjene postojeće restriktivne mjere, piše Oslobođenje. 

- Nismo najavili da ćemo donijeti nove mjere, već da ćemo razmatrati uvođenje izvanrednog stanja ako primjetimo da nam ovo stanje izmiče iz kontrole. Međutim, mi smo više za poštovanja preporuka i bolje suradnje. Da bi omogućili duže radno vrijeme i normalan život, moramo se ponašati u skladu s preporukama, moramo ih provoditi na terenu i onda možemo govoriti o popuštanju mjera. Mi smo stava da oni koji ne provode mjere oni trebaju biti sankcionirani pa i u skladu sa kaznenim zakonom da bi se omogućilo da oni koji poštuju mjere rade neometano - rekao je Čerkez. 

Čerkez je govorio i o najavljenom održavanju 26. po redu Sarajevo Film Festivala

- Svako pretjerano okupljanje je povećanje rizika. Mi smo sigurni da će ŽS donijeti kvalitetne odluke i zaštiti zdravlje građana- rekao je Čerkez. 

Prvo cjepivo u BiH? 

- Prema informacijama koje imamo odobrenje za upotrebu prvo cjepivo možemo očekivati krajem studenog. U pregovorima smo da BiH bude među prvim zemljama koje će dobiti cjepivo - najavio je Čerkez.