Podijeli članak

Nestleova reklama-crtić, sa zecom koji promovira čokoladni napitak Nesquik, zabranjena je u Velikoj Britaniji zbog poruke da je to napitak "za najbolji početak dana", a proizvod sadrži visok postotak šećera, objavio je Financial times.

Lobistička grupa "Dječja hrana" uputila je žalbu regulatoru za reklamne strandarde, tvrdeći da reklama, naročito korištenje lika zeca uz poruku "najbolji početak dana", ohrabruje loše prehrambene navike kod djece.

Iz Nestlea su odbacili optužbe, rekavši da zec nije u fokusu reklame, i da je on "pažljivo osmišljen kao fizički aktivan, energičan lik koji može promovirati zdrav način života". Tvrtka je dodala da reklamna poruka "Za najbolji početak dana" ne potiče preteranu potrošnju, već ukazuje na Nesquik kao na potencijalni artikal za cijelu obitelj koji se može naći na meniju za doručak sa drugom hranom.

"Kao društveno odgovoran proizvođač uvijek slušamo primjedbe i uklonit ćemo sve nejasnoće i ubuduće nećemo koristiti sporni slogan 'Za najbolji početak dana', a aktivno radimo i na efikasnom smanjenju udela šećera u proizvodu", poručili su iz Nestlea.

Iz tvrtke su priznali da tri kašičice Nesquika u 200 mililitara mlijeka sadrže 20,2 grama šećera, mada 9,6 grama potiče od poluobranog mlijeka koje se koristi u proizvodnji tog artikla.