Podijeli članak

Hrvatska će biti jedna od 18 reprezentacija na završnici Davis Cupa u Madridu u studenom. Na svojim ju je leđima (opet) nosio Marin Čilić, kapetan i naš prvi reket u susretu protiv Indije čija je nada trajala otprilike dva sata nakon što su Rohan Bopanna i Leander Paes pobijedili Matu Pavića i Franka Škugora u meču parova. I, kako smo bili uvjereni, tek prolongirali ukupnu pobjedu Hrvatske.

Marin Čilić (Hrvatska) - Sumit Nagal (Indija) 6-0, 6-1

Indijski izbornik Rohit Rajpal povukao je, za nas, očekivan potez. Umjesto prijavljenog Prajnesha Gunneswarana, koji je u petak izgubio od Borne Goje, u vatru je gurnuo Sumita Nagala, svog najbolje rangiranog igrača na 127. mjestu. Ako je zamislio to kao efekt iznenađenja, ispao je to efekt samouništenja. Makar, teško da bi se išta promijenilo protiv Čilića kakav se ukazao danas u Domu sportova.

Marin je odigrao definitivno najbolji meč sezone, a otišli bismo i dalje s konstatacijom da je ovo bio jedan i od boljih u njegovom životu. Nizao se winner za winnerom (12 forehandom, 1 backhandom, 8 aseva) pa je Nagal, koji je u ovoj sezoni skupio tek jednu pobjedu u pet mečeva, "nagrebao" jedan jedini gem, i to kod 6-0, 5-0.... Tada je dobio ovacije cijele dvorane, koja se ponešto ispraznila nakon parova, a oni koji su se i uspjeli vratiti, propustili su veći dio jer sve je bilo gotovo za 55 minuta. Zabavljali su se oni koji su ostali jer Čiliću nikakav poguranac nije ni trebao, skandiralo se Ani Konjuh koja je sjedila iza hrvatske klupe i bodrila naše dečke. I nju čekamo brzo na terenu.

Šteta za taj zadnji gem jer bio bi to prvi Marinov profesionalni "bicikl" (pobjeda bez izgubljenog gema) u karijeri. U kolovozu 2005. na futuresu u Hrvatskoj dobio je izvjesnog Čeha Theodora Devotyja 6-0, 6-0. Blizu je bio i 2011. kada smo gostovali u Južnoj Africi, Marinu je tada kod 6-0, 6-0 uoči trećeg seta dvoboj predao Izak van der Merwe.

Jučer je rekao da njegov tenis nije daleko od najbolje razine. Što je nekima zvučalo nelogično s obzirom na teško slomljen otpor 182. igrača svijeta Ramanathana, no ispalo je da Marin nije samo riječima htio nadograditi svoje samopouzdanje, piše 24sata.hr

Nerijetko mu je Davis Cup bio prekretnica sezone, kamo sreće da i opet bude tako. Saznat ćemo već na proljetnoj američkoj turneji u Indian Wellsu i Miamiju.