Podijeli članak

Street Arts Festival Mostar i Agencija lokalne demokracije Mostar predstavljaju umjetnički koncept „BRIDGE“, koji se održava tijekom trajanja 7. izdanja Street Arts Festivala u periodu od 14.-18. lipnja.

Riječ je o projektu - BeRlin cultural Intervention-Differentes Grow Equal - koji umrežava umjetnike iz Berlina, Mostara, Sarajeva i Tuzle, te kojeg je podržalo Njemačko veleposlanstvo u Sarajevu. 

U sklopu svog programa  „BRIDGE“ će biti domaćin jednom od priznatijih apstraktnih uličnih umjetnika iz Berlina, Johannesa Mundingera, koji će oslikavati mural u Šantićevoj ulici i gdje će također intervenirati umjetnici iz Sarajeva Rikardo Druškić i Saša Peševski. U tom periodu festival će ugostiti i sarajevsku umjetnicu Sunitu Fišić, zatim lokalnog umjetnika Marka Zakkya Zadru, te Darku Jovičića i Miroslava Remetića iz Tuzle. 

Ovaj festivalski koncept nastao je iz želje da se mladi umjetnici iz BiH umreže s autorima iz Berlina, s ciljem da se te suradnje nastave i da mostarska platforma urbane kulture doživi još više progresa. 

Zanimljiv kulturno umjetnički program 

Pored oslikavanja murala bit će upriličen bogat kulturni program koncepta „BRIDGE“ , koji će se održati  16. 6. 2018. godine. 

U 19 sati u OKC Abrašević bit će održana izložba „Art Show“ Sunite Fišić, nakon koje će u 21 sat početi multimedijalni performans „Lovevolution“ koji objedinjuje sliku, zvuk, poeziju i ples te u kojem sudjeluju Dj Marina Mimoza (Mostar), pjesnikinja Ivana Vezilić (Mostar), slikarice Sabina Maslo (Mostar) i Ale Senso (Berlin), violinistica Suzana Vinković ( Sarajevo) i Jasmin Jessie Mutić (Mostar). 

Nakon toga slijedi After Party u Coco Locu „StreetArtura Vinyl Box“ na kojem će svi ljubitelji kvalitetnog elektronskog zvuka moći uživati u setovima gostujućih Dj-eva, koji će puštati glazbu s vinyla. To su Dj. Andre Schone iz Berlina i Keon iz Sarajeva. 

„Ovim projektom želimo podržati multikulturalnu platformu ulične umjetnosti kao i elektronsku scenu u gradu, te ozvaničiti suradnju sa Street Arts Festivalom, s čijim je timom bilo veliko zadovoljstvo planirati umjetničku priču cijelog koncepta“, kažu iz Agencije lokalne demokracije Mostar. 

„Pozivamo građane da budu dio ove posebne festivalske energije i dožive nova umjetnička iskustva“ , poručuje festivalski tim.