Podijeli članak

Bizaran pokušaj krađe manjeg sportskog aviona u Sloveniji spriječilo je mokro uzletište, pa su "otmičari" završili u blatu dok su pokušavali upaliti motor i odletjeti u nepoznato.

Sve se događalo u noći na ponedjeljak na uzletištu Imeno kod Podčetrteka, kad su nepoznate osobe pod okriljem tame provalile u hangar u kojem lokalni aeroklub drži svoje letjelice.

- Srećom je pokušaj krađe završio neuspjehom jer je trava na stazi bila mokra, pa je zrakoplov zapeo u blatu - objavio je Letački savez Slovenije (LZS).

Na letjelici marke "Morane" nema vidljivijih tragova oštećenja, a sve su u letačkom klubu prijavili policiji koja kradljivcima još nije ušla u trag.

- Apeliramo na sve aeroklubove i pojedince, vlasnike letjelica, da ubuduće bolje skrbe za sigurnost na aerodromima i da osiguraju dodatnu zaštitu od neovlaštenog pristupa objektima - objavio je Letački savez Slovenije.
Takve su krađe u inozemstvu prilično česta pojava, pa se kradu ultralaki zrakoplovi koji se onda radi skrivanja tragova rastave i prodaju u dijelovima na crnom tržištu.