Podijeli članak

Bjelorusi izgleda ne mare za koronavirus. Tamo je jučer uredno počelo novo prvenstvo i to pred nazočnošću gledatelja. Osim što se desila senzacija jer je "vječni prvak" Bate Borisov poražen u prvom kolu, današnji susret ekipa Slutska i Slavie Mozyr obilježio je još jedan presedan. Domaći su slavili s 3:1, a na utakmici je viđeno više penala nego golova. 

AU: B.B.

Seriju penala otvorili su gosti. Igrala se 30. minuta kada je Chukley zabio s bijele točke. Na odmor se otišlo pri rezultatu 1:1 jer je, pogađate, s penala u 44. minuti zabio Takulov.

Takulov je u 59. minuti ponovo šutirao iz penala i nije bio precizan. Iz tog razloga treći penal za domaće je u 73. minuti izveo Serdyuk, promašio je i on, ali je odbijenu loptu uspio pospremiti u mrežu za 2:1.

Posljednjih penal je dosuđen u 79. minuti. Odgovornost je ponovo preuzeo Serdyuk i uspješno je zabio za konačnih 3:1 i idealan start Slutska na startu nove sezone.

Inače, na utakmici je pokazano i sedam sedam žutih kartona, uz jedan crveni za goste kojeg je dobio Tymonyuk u 70. minuti.

Veselo je krenulo u jedinoj europskoj ligi koja se trenutno igra...