Podijeli članak

Jedan od poznatih boraca na svijetu i bivši prvak u srednjoj kategoriji Robert Whittaker nedavno je otkazao svoju borbu na UFC-u 248 koja se trebala održati 7. ožujka protiv Jareda Cannoniera.

To je ujedno trebao biti povratnički meč Whittakera nakon što je izgubio titulu od Izraela Adesanje. Iako su mnogi fanovi posumnjali da se Whittaker ozlijedio, zbog čega su ga mnogi kritizirali na Twitteru, razlog njegov povlačenja je drugačiji. Naime, Whittaker se povukao iz borbe da bi bolesnoj kćerki donirao koštanu srž. To je dijelom potvrdio i predsjednik UFC-a Dana White.

Recimo to ovako. To je osobno i ako Whittaker želi govoriti o tome, može. Ali, ako ću govoriti o nekome čiji prioriteti su na pravom mjestu, tko je apsolutno nesebičan i tko je u svakom smislu dobra osoba, to je Robert Whittaker. Razlog zašto se ne bori je jedna od najnesebičnijih gesti za koje znam, prenosi Večernji

On je sjajan čovjek, sjajna osoba i imam veliki respekt prema njemu. Želim mu puno sreće s onim što trenutno prolazi i ne mogu riječima opisati kako se osjećam po pitanju njega - rekao je White.