Podijeli članak

Nakon što je Ognjen Vukojević, bivši nogometaš zagrebačkog i kijevskog Dinama te nekadašnji hrvatski reprezentativac prenoćio u policijskim prostorijama, jutros je doveden u prostorije Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu. Nakon što ga je tužitelj ispitao, nogometaš je pušten uz mjere opreza. U svoj dom na Tuškancu gdje živi s obitelji, bivši reprezentativac ne smije ući, a supruzi se ne smije približiti na manje od 200 metara. Potvrdio je to za Jutarnji list njegov odvjetnik Nikola Mandić.

Ognjena Vukojevića je jučer nešto poslije ponoći kazneno prijavila 38-godišnja supruga, inače bivša Miss Hrvatske, za prijetnje smrću jer je verbalni okršaj pod okriljem noći izašao izvan klasičnih okvira. Naime, Vukojević je kući stigao pripit. Njegovoj supruzi je zasmetala njegova alkoholiziranost pa je počeo vikati na nju. Pritom joj je navodno izrekao i prijetnje smrću koje su se odnosile i na ostale članove obitelji. Vidjevši da komunikacija dobiva drugu dimenziju, Vukojevićeva supruga je pokušala mobitelom nazvati policiju, međutim, on joj je mobitel pokušao istrgnuti iz ruke te ju je odgurnuo. Ubrzo je intervenirala policija i uhitila ga, a Vukojeviću je izmjereno 0,6 promila alkohola.

- Takvo okrivljenikovo postupanje izazvalo je kod njegove supruge osjećaj straha i ugroženosti za njezin život i za život članova njezine obitelji. Nakon ispitivanja okrivljenika, Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je donijelo rješenje kojim je okrivljeniku naložilo mjere opreza zabrane približavanja žrtvi i zabranu uspostavljanja i održavanja veze sa žrtvom te mjeru opreza udaljenje iz doma u kojem stanuje zajedno sa suprugom - priopćili su iz zagrebačkog tužiteljstva.

Do kad će određene mjere opreza potrajati, ovisi isključivo o supružnicima kada i ako pronađu zajednički jezik, a krajnju riječ dat će sud nakon što odvjetnici stave prijedlog za obustavom mjera. Hoće li po okončanju istrage protiv Vukojevića zbog izrečenih prijetnji pod utjecajem alkohola biti podignuta i optužnica, pokazat će vrijeme.

A kako neslužbeno doznajemo, nogometaševa supruga se već u pisanom obliku obratila institucijama kako nije zainteresirana za kazneni progon. Za Vukojevića, pak, ono što je izrekao unutar četiri zida nisu prijetnje već možda nešto u rangu vulgarne uvrede.

Vukojević: Vjerujem da ćemo nesuglasice riješiti u krugu obitelji

- Mogu potvrditi kako sam zbog nesuglasica sa suprugom obavio razgovor u Državnom odvjetništvu. Pušten sam uz obvezu da, dok se ove nesuglasice u potpunosti ne riješe, ne živimo u istom kućanstvu. Vjerujem kako ćemo ovu situaciju uskoro riješiti u krugu naše obitelji, a do tada vas molim za razumijevanje u potrebi da naše obiteljske stvari zadržimo u svoja četiri zida, kratko je za Jutarnji list izjavio Ognjen Vukojević.