Podijeli članak

Bitcoin je pojam za kriptovalute u široj javnosti, ali više nije prva kriptovaluta kad govorimo o onima kojima se najviše trguje. Tu ulogu sad ima tether koji na dan ostvaruje vrijednost svih trgovanja od gotovo 21 milijardu američkih dolara!

Podatke o aktivnosti trgovanja prikupio je CoinMarketCap.com zaključno s 27. rujna i prema njima, Bitcoin na dan doseže u prosjeku 17,28 milijardi dolara vrijednosti, ethereum 7,72 milijarde, litecoin 2,55 milijardi...

Tether trenutačno uživa toliku popularnost jer je stabilan i jednostavan za korištenje. Pomaže i to što se u Kini, u kojoj su mjenjačnice kriptovaluta zabranjene, svejedno može do tethera bez previše pitanja, a zatim se vrlo lako mijenja za bitcoin ili druge kriptovalute.

U Aziji je općenito trgovanje kriptovalutama iznimno popularno te čini 70 posto ukupne svjetske trgovine na dnevnoj razini. Usto, nudi se mnogo mogućnosti za zamjenu kriptovaluta, a njima je moguće kupovati praktički sve - što i jest smisao cijele priče, prenose Vijesti.hr.