Podijeli članak

Jedan restoran u sklopu Mediamatic Biotoop centra u Amsterdamu pronašao je odličan način da se drži mjera fizičke udaljenosti, ali i da otvore svoja vrata tijekom pandemije, prenosi New York Post.

Oni su, naime, ispred restorana postavili male kućice nalik staklenicima. "Ovo je bila jedina ideja koju smo mogli izvesti od svih onih koje su nam padale na pamet", rekao je Willem Velthoven, jedan od vlasnika Mediamatic centra za ovaj veganski restoran.

U staklenoj kućici istovremeno mogu biti dvije do tri osobe, te uživati u četiri slijeda veganske hrane i pogledu na Dijksgracht kanal pridržavajući se propisanih mjera. Neki ovakav način večere smatraju ograničavajućim, ali vlasnici restorana kažu da je ovo jedinstven način za priuštiti si večeru koja će biti seksi i intimna.

Za ovakvo iskustvo svi su datumi već su rezervirani i rasprodani. Razmišljali su i o većim kućicama, ali ipak ne žele velike grupe ljudi jer to povećava šansu za rizik od zaraze. Nizozemska ima 41 319 potvrđenih slučajeva zaraze i 5 204 preminulih.