Podijeli članak

Savjet ministara Bosne i Hercegovine usvojio je Prijedlog odluke o privremenom zatvaranju međunarodnih graničnih prelaza u zračnom prometu za promet putnika u Bosni i Hercegovini, a čiji je predlagač Ministarstvo sigurnosti BiH.

Privremeno se zatvaraju međunarodni granični prelazi za promet putnika i to: Aerodrom Sarajevo, Aerodrom Mostar, Aerodrom Banjaluka i Aerodrom Tuzla. 

"Ova odluka stupa na snagu 30. ožujka u 6 sati", rekao je Zoran Tegeltija, predsjedavajući Savjeta ministara BiH.

Savjet ministara Bosne i Hercegovine na današnjoj izvanrednoj sjednici zabranio je ulazak u Bosnu i Hercegovinu svim stranim državljanima, u okviru mjera borbe protiv koronavirusa, pišu Nezavisne. 

Izuzetak je napravljen samo u slučaju vrlo rijetkih kategorija, kao što su EUFOR, NATO i tako dalje, a kako je ranije i najavio ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić.

Savjet ministara BiH danas je usvojio i Nacrt zakona o budžetu institucija BiH i međunarodne obaveze za 2020. godinu, koji je predložilo Ministarstvo financija i trezora BiH.

Protiv Nacrta budžeta za ovu godinu, pored Tegletije, bili su i Staša Košarac, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa i  Vojin Mitrović, ministar komunikacija i transporta BiH.