Podijeli članak

Još nikad nije otkriven kradljivac ili njih više koji su prije nekoliko godina u gračaničkom naselju Pribava, provalio u kuću mještanina iz koje je ukrao dječiju kasicu u kojoj je bilo oko pet tisuća KM u apoenima po pet maraka.

Djed i baka novac su godinam sakupljali svojim unucima.

Dvije slične provale i krađe novca sa dječijim kasicama, policiji su prijavljene 8. kolovoza u dva naselja iz dvije susjedne općine, u Stjepan Polju kod Gračanice i Dedićima u selu kod Srebrenika, piše Dnevni avaz. 

Prvo se policiji u Gračanici 8. kolovoza obratio D. S. iz Stjepan Polja i prijavio provalu u obiteljsku kuću iz koje jer kradljivac ukrao dvije metalne dječije kasice u kojima je bilo po tisuće KM. Istog dana, sat poslije pola noći, policiji u Srebreniku se obratila M. H. koja je prijavila provalu u kuću svojeg sina M.O. iz čije je kuće ukradena dječija metalna kasica s oko tisuću KM. 

Izvršen je uviđaj, a policijski službenici PS Gračanica i PS Srebrenika tragaju za provalnicima. Pretpostavlja se da je provale i krađe dječijih kasica, uradila ista ekipa lopova.