Podijeli članak

Više tisuća policijskih službenika iz svih dijelova FBiH okupilo se danas na prosvjedu pred zgradom Vlade FBiH tražeći postizanje dogovora o umirovljenju, a nakon sat i pol nitko im se od predstavnika Vlade FBiH nije obratio. Prosvjedi su završeni, a policijski sindikati su već sutra najavili prosjed pred Parlamentom FBiH.

Mirza Hadžiabdić iz Sindikata policije KS kazao je da se premijer Federacije BiH Fadil Novalić nije pojavio u uredu i nije primio predstavnike pregovaračkog tima policijskih sindikata.

"To najbolje govori zašto smo mi dovedeni u ovu situaciju da ovdje danas prosvjedujemo. Otkako je usvojen Nacrt zakona o mirovinskom i invalidskom osiguranju u oba doma Federalnog parlamenta, premijer apsolutno ignorira predstavnike policijskih sindikata. To je pokazao i ovdje", poručio je Hadžiabdić. 

Ističe da će skup razilazi jer ne žele da građani trpe zbog prometa, ali i da se ne žele da se dodatno smrzavaju.

"Mi ćemo poduzeti sve mjere koje su nam dozvoljene da u konačnici dobijemo ono što smo zahtijevali. Čekali smo sat vremena, nitko nas nije primio. Sat vremena je bilo sasvim dovoljno", istakao je Hadžiabdić, napomenuvši da se danas nije pojavio ni ministar Vesko Drljača, ni bilo tko drugi.

Poručio je da će naredni korak već sutra poduzeti, za kada je najavljen prosvjed pred zgradom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

"Već sutra možemo očekivati protest u manjem obliku, jer nismo sigurni hoće li se Vlada odlučiti da već na sutrašnjoj sjednici na dnevni red pokuša uvrstiti prijedlog Zakona o PIO-u", zaključio je Hadžiabdić.

Podsjetimo, kako piše Klix, povod za proteste bilo je nepostizanje sporazum s predstavnicima Vlade o umirovljenju policijskih službenika. Danas se u Sarajevu okupilo 2.000 policajaca koji strahuju da bi im prema sada predloženom zakonu o MIO/PIO-u mirovine bile niže za 25 do 30 posto.