Podijeli članak

Ministar financija i trezora u Vijeću ministara u tehničkom mandatu Vjekoslav Benvanda izjavio je kako očekuje da će Parlament BiH uskoro potvrditi izbor Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Vijeća ministara, budući da ima sve potrebne kvalifikacije za to.

Bevanda je ocijenio da je odlukom Predsjedništva BiH o deblokadi vlasti otkočen proces koji BiH pomjera iz stanja blata u kojem se sad nalazi, te istaknuo kako na Tegeltiju gleda kao na profesionalca sa velikim stručnim i političkim iskustvom.

On je za "Večernji list" rekao kako se nada da će što prije biti formiran novi saziv Vijeća ministara i profunkcionirati Parlamentarna skupština.

Bevanda je izrazio očekivanje kako će se za mjesec dana biti usvojen proračun, a da će Predsjedništvo BiH dostaviti svoj proračunski zahtjev za iduću godinu kako bi Ministarstvo financija završilo tehnički dio posla i pripremilo ga za novi saziv Vijeća ministara.

"Na taj način bi izbjegli situaciju ponavljanja donošenja odluka o privremenom financiranju", naveo je on.

Govoreći o izmjenama Izbornog zakona, Bevanda je naveo kako ga treba mijenjati tako da se sva tri konstitutivna naroda osjećaju komotno i da nema prijevara, nametanja predstavnika i preglasavanja.