Podijeli članak

Pjevač je u spotu za svoju novu pjesmu „Da vrijeme stane“ vidno mršaviji. Iako djeluje kao da se prepolovio, kaže da treba skinuti barem još desetak kila. Tad bi bio zadovoljan. O njegovoj novoj ishrani brine supruga Sejda. Kilogrami, priča Halid, idu dole, a s jelovnika je izbacio kruh, rižu, bjelančevine i voće.

–Ne gladujem. Jedem piletinu i salate. Koliko mogu, pazim da se kile ne vrate, no ako i dobijem koju, opet ću na ovu dijetu pa ponovo skidati. Najbolja je ona dijeta, kako mi kažemo, kad probušiš kašiku, ali ja nisam od tih koji će gladovati – kaže.

Dodaje da mu je i korona puno pomogla u skidanju kilograma jer ne hoda naokolo, nema ga po kafanama, ne jede nakon nastupa. Pohvalio se da se uozbiljio i da je s pandemijom postao discipliniran. Nedavno je s unucima bio na moru, ali nije, kaže, jurio s njima naokolo.

– Fizički sam bio uz njih u svakom trenutku ali nisam trčao za njima. Ja sam dedo, kupujem što treba, vodim na sladoled, a roditelji neka trče za njima – smije se.

Halid kaže da ne namjerava u teretanu kako bi zadržao liniju. Ne voli ni trčanje. Ima sobni bicikl koji vozi, puno šeta i to su sve njegove sadašnje aktivnosti. Pjevač često isprobava razne dijete. Većina se pokaže dobrima, ali kilogrami se vrate jer voli počastiti kolege i prijatelje, piše 24sata.

Prije šest godina u samo deset dana skinuo je 12 kilograma. Nažalost, brzo je sve vratio. Dvije godine kasnije rekao je da osjeća zdravstvene probleme pa je krenuo na liposukcijsku dijetu.

–Kad sam skinuo 12 kilograma, osjećao sam se fantastično. Međutim zbog načina života koji vodim, ipak sam vratio staru kilažu. Moj prijatelj, koji je također smršavio deset kilograma u istom tom periodu, pravilnom ishranom uspio je održati svoju tjelesnu masu. Zato i ja svako malo krenem na dijetu – rekao je Halid.