Podijeli članak

Damir Beljo trebao je u ring ući u Ljubljani. Ipak, sudeći prema objavi Belje na Facebooku, od borbe neće biti ništa. 

-Raja, vjerovatno nema ništa od meča u Ljubljani. Od organizatora sam tražio samo kvalitetnog protivnika, mene nisu trebali platiti, već samo kvalitetnog protivnika jer od loših nemam ništa. Nažalost nekad i oni trebaju, poslije duge pauze ili za skor koji mi više ne treba. Shvatam da je organizatora previše koštala revija, a moji protivnici su skupi. Ja iskreno ne želim sa lošim da radim više prvenstveno radi sebe, a i radi ljudi. Ne želim da se moji navijači izlažu trošku ako protivnik nije kvalitetan, tako da vjerovatno nema ništa od meča sada, a i malo sam iza te vijesti i biceps povrijedio.

Ono što bi najviše zanimalo našu publiku i što ja iskreno i želim je borba sa Edinom Puhalom, koji trenutno drži WBO Europski pojas i čak ga je obranio jednom. Ja sam prvi u našu zemlju donio taj WBO europski pojas i uspio ga dva puta obraniti. Dobio sam priliku za svjetski naslov protiv fenomenalnog Usyka, ali auto me udarilo i tako sam ostao i bez borbe i kasnije pojasa. Mislim da bi i za Edina najbolje bilo da samnom boksa, jer ako mene pobjedi maksimalno još jedan meč i sigurno boksa za svijetski naslov. Naravno to vrijedi i za mene. Ja sam najrangiraniji bokser naše zemlje, a Edin je iza mene nekih 25 mjesta ali također je super rangiran i sa izvrsnim skorom. Evo nadam se da ce Edin prihvatiti moj prijedlog, meni ne treba ni jedan fening da se plati, volio bih da to što su mislili daju onima kojima baš treba, a najiskrenije mislim da je ovo najbolje za obojicu da nas dvojica odboksamo. Kao što sam rekao najrangiraniji sam, a Edin ima europski pojas i WBO bi odmah prihvatio taj meč. Mene niko ne treba plaćati, tako da nadam se da ce se Edin složiti samnom. Nikad neće dobiti tako rangiranog borca džabe i takvu priliku. Ništa loše ne želim ni Edinu niti bilo kome, ali vrijeme je da počnu pregovori oko našeg meča. Isticem da sam iskreno uvijek bio pobornik olimpijskog boksa i smatra da kao i sada ako ne možeš biti prvak, gazda u svojoj zemlji da nemaš šta veliko vani očekivati.

Zato često spomenem naše olimpijce, neke sad i profesionalce koji na žalost radi manjka sreće, sponzora nisu nista napravili ili prave, ali jako polako a odlični su borci. Tu prvenstveno mislim na Džemala Bošnjaka kolegu mog iz reprezentacije, uz nas dvojicu kostur bh. reprezentacije činili su Memnun Hadžić, Velibor Vidić, također Darko Kucuk (on i Bošnjak su bili najbolji u poluteškoj, a korak iza njih je bio i Emil Markić), Telalović, Fetahović. Od strijih treba spomeniti Halida Ranicu, Kukića i ostale. Tako je i u zemljama regije,od nekadašnjih reprezentativaca iziđoše odlicni profesionalci - napisao je Beljo.