Podijeli članak

 Desetogodišnji dječak iz Podgorice zadobio je teške tjelesne ozlijede kada ga je u podgoričkom naselju Masline napao pas belgijski ovčar malinoa, piše ''Dan''.
 
Kako navode, dječak je operiran u Dječjoj bolnici Kliničkog centra Crne Gore KCCG i van je životne opasnosti.
 
Pas ga je izujedao u predjelu grudi i po rukama. Dječak je uslijed napada preživio veliku traumu, pa će s njim razgovarati psiholog i psihijatar.
 
Obitelj dječaka nije željela komentirati slučaj dok desetogodišnjak ne izađe iz bolnice. Dječaka je pas napao dok je vozio bicikl, a pritom, kako ističe obitelj, nije provociralo ili izazivao životinju.
 
- Nama je najvažnije da je dijete sada dobro. Ne želimo istupati u javnost dok dijete ne izađe iz bolnice. To nam je sada prioritet. Nismo ni u policiju išli dati izjavu, jer čekamo da se riješi ovaj dio koji se tiče našeg sina - kazao je otac dječaka.
 
Iz Kliničkog centra su priopćili kako se zbog prakse koju su uspostavili od kolovoza ove godine ne mogu izjašnjavati o zdravstvenom stanju pacijenata bez njihovog ili odobrenja roditelja, odnosno staratelja.
 
Policija je o svemu obavijestila tužitelja.
 
- Policija je obaviještena od medicinskog osoblja Urgentnog centra da je na ukazivanje liječničke pomoći primljen dječak s ozljedama koje je zadobio od ujeda psa. Od vlasnika psa prikupljeno je obavještenje na navedene okolnosti - navode iz Uprave policije, prenosi Avaz.