Podijeli članak

Beba iz Vršca stara svega dva i po mjeseca, preminula je na Institutu za majku i dijete nakon što ju je, kako "Telegraf.rs" piše, otac T. M. tukao.

Kako dodaje spomenuti portal, majka je sa muškom bebom došla na Institut kada je slučaj nasilja u obitelji i prijavljen nadležnim institucijama.

To za "Telegraf.rs" potvrđuju i iz Osnovnog javnog tužiteljstva u Vršcu.

"Slučaj nasilja u obitelji je policiji u Vršcu prijavljen 25. lipnja. Ocu je istog dana određeno zadržavanje u trajanju od 48 sati, dok mu je dan poslije toga, 26. lipnja, određen pritvor", kažu za "Telegraf.rs" iz Osnovnog javnog tužiteljstva u Vršcu i naglašavajući da se T. M. i dalje nalazi u pritvoru.

Tek rođena beba, dugo se, čak mjesec i po dana, borila sa nanijetim povredama, sve do 7. kolovoza, kada je, nažalost, preminula.

Vršačko osnovno tužiteljstvo je odmah poslije smrti djeteta izdalo naredbu za obdukciju radi utvrđivanja uzroka smrti dječaka.

Poslije ovog tragičnog događaja, slučaj je pripao Višem javnom tužiteljstvu u Pančevu.

Tužitelj Višeg javnog tužiteljstva Nebojša Živković, kaže za "Telegraf.rs" da bebi funkcije mozga nisu bile ispravne, te da će obdukcija pokazati koji je točan uzrok smrti.