Podijeli članak

Uoči utakmice na Poljudu protiv Mađarske hrvatski veznjak Ivan Rakitić održao je emotivnu konferenciju za novinare na kojoj je među ostalim rekao kako ga jako pogađa što u Barceloni nema minutažu koju bi htio.

- I ja bih rado znao što je razlog moje situacije u Barceloni. U nogometu se događaju stvari koje ne možemo uvijek razumjeti, ali ih moramo ispoštivati. Neugodno i teško mi je jer sam naviknuo igrati, uvijek sam bio spreman dati sve za momčad, a sada se to malo promijenilo, rekao je Rakitić dodavši kako jedva čeka da se vrati na teren jer mu je tamo najljepše. 

Njegove riječi došle su do Barcelone koja je, kako piše španjolski AS, postavila dvomjesečni rok kako bi se vidio razvoj situacije s Rakitićem. Međutim, kako stvari stoje, klub ga je spreman pustiti da ode u siječanjskom transferu.

AS piše kako je predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu obećao Rakitiću poboljšani ugovor, ali se to nikada nije ostvarilo. Ove sezone odigrao je 156 minuta, ne odigravši niti jednu utakmicu od početka do kraja.