Podijeli članak

Službenici Jedinice granične policije Bijeljina jučer su lišili su slobode G.Č. (1970.), državljanina Bosne i Hercegovine.
Graničnim provjerama utvrđeno je da je za njim Policijska uprava Bosanska Gradiška raspisala potragu zbog krivičnog djela "zloupotreba službenog položaja“.

Kontroliran je na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača i predati službenicima PU Bosanska Gradiška.

Podsjetimo, službenici Policijske uprave podnijeli su banjalučkom Okružnom javnom tužiteljstvu izvještaj protiv njega zbog sumnje da je, zloupotrebom službenog položaja ili ovlaštenja, prevario 129 građana i prisvojio 1,29 milijuna KM.

Osumnjičen je da je od sredine 2012. do lipnja 2013. godine kao službenik mikrokreditne fondacije podijelio po 500 KM i 1.000 KM u vidu donacije i bespovratnih sredstava za 129 građana na području ovog grada.

Njih je kreditno zadužio za po 10.000 KM, a razliku je prisvojio i tako pribavio materijalnu korist od 1,29 milijuna KM.

Istoga dana, prilikom izlaska iz naše zemlje na prijelazu Velika Kladuša lišen je slobode A.Ž. (1991.) jer je za njim Policijska stanica Velika Kladuša raspisala potragu zbog krivičnog djela „teška krađa“. Pripadnici Granične policije BiH, državljanina BiH predali su službenicima PS Velika Kladuša, prenosi Klix