Podijeli članak

Tagovi

Epidemija još nije dosegla svoj vrhunac, a već sada općina Čitluk ima najveći broj zaraženih u Federaciji BiH, odnosno na drugom mjestu je u BiH. Zbog toga morate prihvatiti činjenicu da vremena nisu normalna, da ovakvo stanje traži ozbiljan pristup, korjenite, ali privremene promjene koje morate prihvatiti zbog sebe, svoje djece, svojih roditelja i bližnjih.
 
Da situacija nije još gora, u prvom redu treba zahvaliti građanima koji se većinom odgovorno ponašaju i poštuju sve mjere i propise. Međutim, ako se i dalje jedan dio žitelja Brotnja ne bude pridržavao mjera propisanih od strane struke, situacija može izmaknuti kontroli i postati dramatična. Ne želimo da postane kasno, jer kad postane kasno, tada nam više nitko neće moći pomoći, ni Dom zdravlja Čitluk, a ni SKB Mostar, koji su već na rubu iscrpljenosti. Sa toplijim vremenom i zrakama sunca koji nas mame van, opasnost nije nestala. Samo se pritajila i time postala još opasnija. Ubojiti virus se i dalje širi, većim intenzitetom nego ranije, a njegovo usporavanje i nastojanja da se stavi pod kontrolu je jedino moguće ako ga svi zajedno shvatimo ozbiljno. To je virus od koga se umire!
 
Nisu samo u velikoj opasnosti rizične skupine, nego mladi i zdravi ljudi. Vidjeli ste fotografije praznog Čitluka, ne želimo da takav ostane i u budućnosti. Uozbiljimo se i ne podcjenjujmo veliku opasnost po naše živote.
 
Ukoliko je nošenje maske, rukavica, pridržavanje socijalne distance, samoizolacije, zabrane okupljanja i druženja, kretanja na udaljenosti ne manjoj od 2 metra od drugih previše da se privremeno poštuje, znajte da u protivnom nećemo imati ni proljeća ni ljeta. Želimo li taj scenarij?! Svaka osoba ima ulogu u ovome, da pomogne ili odnemogne. Molimo Vas za strpljenje i poštivanje svih mjera, propisa, pravila, jer na Vama je drage Broćanke i dragi Brotnjaci da pokažete zrelost i ozbiljnost i založite se za svoj opstanak i opstanak zajednice.
 
Posebno se obraćamo vama mladima, znamo da ste nestrpljivi i da vaša mladost proturječi ovim mjerama, pozivamo vas da poštujte mjere, ne sastajte se u grupama jer tako najlakše prenosite virus.
 
Ne smijemo ovu epidemiju shvatiti olako i ne slušajte osobe koje govore kako ovo nije ništa.
 
Takve osobe nam nisu prijatelji.
 
O našoj upornosti i zalaganju, prvenstveno ponašanju i razumijevanju situacije ovisi kad ćemo se vratiti našim svakodnevnim navikama i obvezama kakve smo imali  prije ovog nemilog virusa.
 
Ako par propisa znači da ću spasiti sebe ili bližnjega, nečiji život, zašto bi bilo teško te mjere i propise poštovati?
 
Dokažimo i pokažimo kao pojedinci da to nije problem, za spas zajednice!
 
Ponašajmo se odgovorno !