Podijeli članak

Nogometaši HŠK Zrinjski jučer su u utakmici 12. kola m:tel Premijer lige poraženi od Olimpika u utakmici koja se odigrala u vrlo teškim uvjetima na stadionu na Otoci. Nije na početku ove utakmice, pa ni tijekom prvog poluvremena ništa sugeriralo da će samo nešto kasnije doživjeti jedan od najneugodnijih poraza u novijoj povijesti kluba. 

AU: B.B.

Po rezultatima koji su prethodili ovoj utakmici logično je bilo da se očekuje rutinska pobjeda Plemića nad najslabijom momčadi u ligi. No, nakon revije promašaja u prvom poluvremenu, uslijedila je jedna univerzalna, kozmička - kazna. Bez nekog osobitog zalaganja u nastavku, misleći da će se lopta sama ušetati u gol Olimpika, golman Ivan Brkić u kratkom je vremenskom razdoblju napravio dva jedanaesterca na napadaču domaćih Cruzu, nakon drugog zaradio isključenje i umjesto rutinske pobjede Zrinjski su pregrađe Sarajeva napustili s velikom blamažom.

Nakon pobjeda protiv Tuzla Cityja i Slavije u kojima su Plemići zabili kombinirano osam golova navijači šesterostrukog prvaka BiH imali su pravo tražiti pobjedu i priključak samom vrhu ljestvice. No Olimpik je hladno i neugodno ošamario Zrinjski i sve one koji vole ovaj klub vratio u realnost. O utakmici je dalje nevažno pričati. Pristup je onaj koji je odnio bodove i koji je posljednjih sezona često sve upitniji. Igrači koji imaju za bh. prilike sjajne ugovore ispod sebe bi trebali 'izrovati' travnjak i više nego je jučer bio izrovan na Otoci. U isto vrijeme, na Tušnju, širokobriješka Mladost je pokazala kako se gine i krvari za svoj dres. S više od pola tima sastavljenim od juniora na koljenima su imali preskupu momčad Tuzla Cityja za koji je mislilo da će ovaj susret dobiti s 'dvostrukim hendikepom'. 

Uz herojsko držanje i pristup kakav neki preplaćeni pojedinci mogu samo sanjati, Široki umalo nije odnio puni plijen s Tušnja ali i ovako su oduševili bh. nogometnu javnost. Primjer Širokog, koji je doduše bio primoran igrati s juniorima, govori nam još nešto. To da u omladisnkim pogonima ima igrača na koje se itekako može računati. 

Primjera radi, Široki ove sezone nema neke specijalno dobre rezultate u omladninskim ligama, a ovi momci izborili su bod protiv jedne, barem po imenima, jačih momčadi u BiH. Možda bi baš jučerašnja događanja mogla klubove razuvjeriti da dovođenje gomile igrača sa strane nužno ne znači da će biti uspjeha. Zrinjski ima mladih igrača koji su već u rotaciji prvog tima, a ima i onih koji čekaju prigodu kao zapete puške. Primjer koji su im jučer pružile njihove starije, kudikamo plaćenije kolege nije najbolji i na njega se ne treba ugledati. Mladosti ste može i mora vjerovati.