Podijeli članak

Iza odbojkašica SOK Mostar dva su vezana poraza u Premijer ligi koja su ih s četvrtog mjesta Premijer Lige spustila na peto.

Utakmica 17.kola već je u narednu subotu pred "Sokicama" koje će u dvorani na Bijelom Brijegu dočekati neugodnu ekipu Goražda. Novi kapetan ekipe u odsustvu Tamare Ćešić mlada Amra Mandžukić pred susret s Goraždem za Pogled.ba kaže slijedeće:

"Obzirom da smo zadnje dvije utakmice izgubile, stanje na tabeli se nije puno promijenilo, s  4 mjesta spustile smo se na 5, ali mi smo zadovoljne, jer nam je najbitniji cilj ostanak u Premijer ligi. Ekipa Goražda je ozbiljan protivnik, zauzimaju 2 mjesto na tabeli. Djevojke su iskusne i vec dugo godina igraju Premijer ligu. Na njihovom terenu smo izgubile 3:1, bilo je problema s publikom te sa suđenjem, ali smo uprkos tome pružile sjajan otpor i nadamo se da ćemo i u subotu odigrati dobru utakmicu. Mi ćemo se potruditi da odigramo fair play na svom terenu, da nas ekipa Goražda ne pamti po lošem, kao što smo nažalost mi njih na njihovom terenu.Trebamo ozbiljno ući u ovu utakmicu i pokazati ono što znamo. Ovim putem naravno pozivamo sve ljubitelje odbojke da dođu i podrže nas, jer nam njihova podrška najviše znači". - kazala je Mandžukić za Pogled.ba