Podijeli članak

Finalna utrka na 800 metara na Svjetskom atletskom prvenstvu u Dohi bit će održana večeras, a jedan od favorita za medalju je Amel Tuka.

Uz našeg najboljeg atletičara će u večerašnjem finalu nastupati i Wesley Vazquez (Portoriko), Ferguson Cheruiyot Rotich (Kenija), Adrian Ben (Španjolska), Donavan Brazier (SAD), Marco Arop (Kanada), Bryce Hoppel (SAD) i Clayton Murphy (SAD).

U krugu favorita za medalje nalaze se Rotich, Brazier i Tuka i među njima trojicom bi se trebale dijeliti medalje.

Rotich je prvi favorit za zlato s obzirom na to da je ove sezone u Monacu istrčao osobno najbolje vrijeme (1:42.54), a svoje najbolje vrijeme istrčao je i Brazier (1:42.70) i to prije mjesec u Zurichu.

Tuka je ove sezone, kao i Rotich, na mitingu u Monacu ostvario svoj najbolji rezultat sezone (1:43.62), no kako se približavalo Svjetsko prvenstvo najbolji bh. atletičar je dizao formu kako bi zablistao u Dohi, te se s pravom svi Bosanci i Hercegovci nadaju da će Tuka doći do druge medalje sa svjetskih prvenstava nakon što je 2015. godine u Pekingu osvojio broncu.

Tuki, Rotichu i Brazieru račune bi mogli pomrsiti Murphy i Vazquez, dok su Arop, Hoppel i Ben veliki autsajderi u večerašnjem finalu.

Finalna utrka je na rasporedu u 21:10 uz izravan prijenos na kanalu Arena Sport.