Podijeli članak

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka, na osnovu rezultata u 2019. godini, izabran je u reprezentaciju Europe koja će 9. i 10. rujna imati dvomeč protiv reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država. 

Duel Amerike i Europe će biti održan u Minsku (Bjelorusija), a Europska atletska federacija bh. atletičaru ukazala je veliku čast pozivom za sudjelovanje u utrci na 800 metara. 

Tuka je trenutno najbrži Europljanin na 800 metara i glavna je uzdanica Europe u ovoj disciplini u borbi protiv Amerikanaca.

"Ovo je velika čast za mene, ali i velika odgovornost da se dokažem u dvomeču protiv Amerikanaca. Presretan sam zbog poziva u reprezentaciju Europe, pogotovo što sam postao prvi atletičar iz Bosne i Hercegovine koji je izabran u ovu reprezentaciju. Također, ovaj dvomeč će mi biti idealna provjera pred Svjetsko prvenstvo u Dohi, s obzirom na to da će konkurencija biti zaista žestoka, ali vjerujem u sebe i vjerujem da mogu Europi donijeti pobjedu u mojoj disciplini", kazao je Tuka. 

Okupljanje atletičara iz Europe u Minsku je zakazano za 7. rujna, a utrka na 800 metara održat će se drugog dana natjecanja (10. rujna), s početkom u 19.28 sati. U dva dana turnira će biti održano ukupno 36 natjecanja (po 18 u obje konkurencije).