Podijeli članak

Apelacijsko vijeće Suda BiH povećalo je kaznu Alminku Islamoviću na tri godine zatvora zbog nečovječnog postupanja i otuđenja imovine civila srpske nacionalnosti na području Bosanskog Broda.

Iz Suda BiH je priopćeno kako se žalba Tužiteljstva BiH djelomično uvažava, te se kazna povećava na tri godine zatvora, dok se se u ostalom dijelu prvostupanjske presuda potvrđuje.

Ovom presudom žalba Obrane – koja je tražila da se osuđujući dio presude preinači u oslobađajući ili da se održi novo suđenje – odbijena je kao neosnovana.

Prvistupanjskom presudom iz travnja ove godine, Islamović je osuđen na godinu i dva mjeseca zatvora zbog nečovječnog postupanja i otuđenja imovine civila srpske nacionalnosti na području Bosanskog Broda, te oslobođen optužbe za ubojstvo većeg broja civila, kao i za miniranje i paljenje vjerskih i kulturnih spomenika i kuća pripadnika srpske nacionalnosti.

Na osnovu izjava svjedoka Sudsko vijeće nije moglo zaključiti da je optuženi sudjelovao u tim događajima, rečeno je na izricanju prvostupanjske presude.

Na ovu presudu ne postoji mogućnost žalbe, prenosi Detektor.