Podijeli članak

Ruski državljanin optužen da se borio na strani militantne grupe Islamska država protiv sirijskih vladinih snaga uhićen je u Albaniji i bit će izručen Rusiji, priopćila je u petak albanska policija.

Policija je navela da je 34-godišnji muškarac, identificiran kao R.M., koji je rođen u ruskom gradu Norilsku i njegov je mještanin, ušao u Albaniju ilegalno nakon što je sud u ruskoj Čečenskoj Republici presudio u travnju 2015. da treba biti uhićen kao pripadnik terorističke grupe.

"U lipnju 2013., taj čovjek je otputovao iz Rusije u Siriju, pridružio se nelegalnoj oružanoj grupi po nazivu "Islamska država" i aktivno je sudjelovao u borbama protiv vladinih snaga u Siriji ", navodi se u policijskom priopćenju.  

Policija navodi da je antiteroristička jedinica Albanije, članice NATO-a, na zahtjev moskovskog Interpola provela nekoliko mjeseci locirajući i identificirajući ruskog državljana koji je posjetio Albaniju tijekom ljetnog odmora. Sve veći broj ukrajinskih i ruskih građana posjeti Albaniju tijekom ljetnih odmora, prenosi Reuters.