Podijeli članak

Ako slučajno imate mobitel marke Samsung, dobre su šanse da ste jutros dobili pomalo čudnu notifikaciju iz aplikacije Find my Mobile, na kojoj su bile prikazane samo dvije jedinice. Inače, ta aplikacija služi za pronalazak izgubljenog mobitela, a preko nje možete zaključati mobitel, pustiti zvuk ili pristojno zamoliti poštenog nalaznika da vam vrati mobitel. 

Hrpa korisnika danas je na raznim internetskim stranicama i društvenim mrežama, poput Reddita i Twittera, pisala da su dobili notifikaciju, a neki su pomalo panično pomislili da su hakirani.

Kratkim raspitivanjem po redakciji Telegrama, također smo potvrdili da se na većini Samsungovih mobitela pojavila ta pomalo čudna notifikacija. Zanimljivo je također da se dodirivanjem te notifikacije uglavnom ne događa ništa, odnosno, ona samo nestane i zatvori se prikaz notifikacija.

 

Greška je nastala uslijed Samsungovog internog testiranja

Par sati nakon što je nastala mala panika na internetu, konačno se na Twitteru oglasila i ekipa iz Samsunga. U odgovoru na upit zabrinutog korisnika, sa Samsungovog službenog Twitter profila su odgovorili da se radi o grešci, odnosno o nenamjernom slanju notifikacije uslijed internog testiranja aplikacija. Nadodali su da ta notifikacija nema nikakve posljedice za korisnike, te da se ustvari nemaju oko čega brinuti. Nitko ih nije hakirao.

Samsung ipak nije jedina kompanija kojoj se u posljednje vrijeme dogodila ovakva omaška. Početkom srpnja prošle godine, OnePlus je slučajno poslao korisnicima svog OnePlus 7 Proa notifikaciju s čudnim tekstom, te pokojim kineskim znakom, što je na kraju ispalo kao neuspjeli pokušaj slanja softverske nadogradnje korisnicima.