Podijeli članak

Policijski službenici Federalne uprave policije od ranih jutarnjih sati započeli su s realizacijom operativne akcije "Orka" na području Federacije BiH.

- Službenici FUP-a vrše pretrese na području Mostara, Jablanice, Čitluka, Konjica, Sarajeva, Istočnog Sarajeva. Osumnjičeni će biti u tijeku dana lišeni slobode i dovedeni u službene prostorije zbog dalje obrade - potvrdila je Feni glasnogovornica FUP-a Marina Zović.

Kako je kazala, radi se o organiziranoj kriminalnoj grupi koja se dovodi u vezu s krivičnim djelima razbojništvo, teška krađa, neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

- Radi se o organiziranoj kriminalnoj grupi od 14 članova koja se unazad pet godina dovodi u vezu s napadima na transporte novca, tržne centre, pljačke benzinskih crpki. Pored toga vrši neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga i vrši tešku krađu putničkih motornih vozila - kazala je Zović.

Dodala je da je "do sada ova grupa imala materijalnu korist oko milijun KM, a napravila je materijalnu višemilijunsku  štetu privrednim subjektima".