Podijeli članak

Tjedan prije vjenčanja vrijeme kada se, ako govorimo o ljepoti, trebaš pobrinuti za završne detalje kao što su manikura i pedikura, odlazak na šminkanje i frizuru, no što je sa stvarima koje bi trebala izbjegavati? 

Za početak, znamo da ozbiljno shvaćaš svoju beauty rutinu i da bi ju mogla 'pojačati' u dane prije vjenčanja, ali radije nemoj kako bi izbjegla moguće alergijske reakcije, piše miss7.

A to je tek početak popisa... 

1. Stavljanje filera 

Ono što trebaš imati na umu prije nego što se upustiš tretmane ovog tipa je da su vrlo moguće popratne pojave u obliku modrica i podljeva. Zbog toga je ovakve tretmane preporučljivo raditi mjesec dana prije vjenčanja kako bi ove neugodnosti prošle i modrice i podljevi se povukli.  

2. Bojenje i šišanje kose 

Nije loša ideja osvježiti čak ni promijeniti boju kose prije velikog dana, ali nije preporučljivo raditi to netom prije vjenčanja - ako ti se boja ne svidi više nećeš imati vremena za promjenu ili korekciju tona, pogotovo ako praviš izlete u neku drugu boju. S novom bi bojom pametnije bilo eksperimentirati mjesecima prije ili nakon vjenčanja. Ista je stvar i s drastičnim šišanjem kose.
 


3. Ne isprobati frizuru prije vjenčanja 

Iako ti se možda čini kako je to čisto bacanje novca, možda bi ipak trebala uložiti u 'test frizuru'. Naime, iako si si zamislila određenu frizuru, nitko ti ne garantira da ćeš naposlijetku s njom biti zadovoljna. Nakon što isprobaš frizuru i po potrebi je izmjeniš, bit ćeš mirnija na sam dan vjenčanja. 

4. Isprobavanje novih kozmetičkih proizvoda 

Prema savjetima dermatologa, prije vjenčanja se bolje držati svoje ustaljene kozmetičke rutine nego isprobavati novu. Uvijek postoji mogućnost da na neki proizvod dobiješ alergijsku reakciju koja može rezultirati oticanjem ili crvenilom, a to ti sigurno nije u planu.

5. Samotamnjenje spray tanom 

Spray tan je super alternativa klasičnom solariju gdje u vrlo kratkom roku možeš dobiti osunčani ten. No, postoji šansa da ti nijansa tena neće odgovarati pa bi svakako trebala otići na probni tretman. Prije toga svakako napravi piling kako bi ti se boja što bolje primila, a sam tretman obavi barem dva dana prije vjenčanja kako ne bi riskirala da će ti se boja preslikati na vjenčanicu. 

6. Detoks i mršavljenje 

Ako ti je prije vjenčanja imperativ izgubiti koji kilogram, počni dijetu na vrijeme. U ovom posljednjem tjednu bit će ti svaka kalorija važna - to su naporni dani kad ti treba i snage i koncentracije. Ako si gladna mogla bi osjećati slabost, a i pojačanu nervozu, a to ne treba ni tebi ni nikome u tvojoj blizini. Nemoj preskakati obroke i podvrgavati se strogim dijetama jer nitko ne želi mladu koja se ruši u nesvijest.