Podijeli članak

Dvije su osobe zadobile teške tjelesne ozljede, opasne po život, u prometnoj nesreći koja se u subotu, oko 17,30 sati, dogodila na državnoj cesti u Blinji, između Petrinje i Hrvatske Kostajnice.

Nesreću je izazvala 53-godišnja državljanka Bosne i Hercegovine upravljajući osobnim vozilom bosanskohercegovačkih registracija koja je zbog neprilagođene brzine i stanju cesta ulaskom u zavoj na nizbrdici, u mjestu Blinja, prešla na suprotnu kolničku traku, piše Večernji list. 

Tom prilikom je došlo do udara u osobno vozilo zagrebačkih registracija kojim je iz suprotnog smjera upravljao 34-godišnjak, dok su se kao putnici u vozilu nalazile tri osobe u dobi od 27, 50 i 53 godine. 

Od siline udarca bosanskohercegovačko vozilo je potom sletilo u odvodni kanal i udarilo u betonski most. Ozlijeđena 53-godišnja vozačica i 56-godišnji putnik iz osobnog vozila bosanskohercegovačkih registracija, su zbog zadobivenih ozljeda prevezeni u sisačku bolnicu, gdje su im konstatirane teške tjelesne ozljede opasne za život.

Alkotestiranjem vozača je utvrđeno da nisu bili pod utjecajem alkohola. Protiv vozačice Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku podnosi se kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 1. Kaznenog zakona.