Podijeli članak

Google je ranije ove godine napravio Password Checkup add-on za korisnike Google Chromea pomoću kojeg možete saznati je li vaš račun hakiran, odnosno je li vaše korisničko ime ili lozinka među 4 milijarde onih koji su hakirani.

Kad se prijavite na nešto koristeći lozinku ili korisničko ime koje se nekad našlo na meti hakera, dobit ćete upozorenje o tome i tako ćete znati trebate li promijeniti nešto od to dvoje. Google to omogućava tako što uspoređuje podatke o prijavi s podacima o hakiranim računima.

Jennifer Pullman iz Googlea za The Sun je otkrila da je, od lansiranja početkom ove godine, 650 tisuća ljudi sudjelovalo u tom programu.

Samo u prvom mjesecu skenirali smo 21 milijun korisničkih imena i lozinki, od čega se 316 tisuća pokazalo nesigurnima, otkrila je.

Važno je da pazite na svoje podatke, a ako uočite nešto sumnjivo sa svojim internetskim računima, odmah promijenite korisničke podatke,piše Index.hr.

Inače, ranije se pokazalo da su najnesigurnije lozinke 2018. godine bile 123456, password, 123456789, 12345678 te 12345.