Podijeli članak

Policijski službenici Stanice javne sigurnosti Mrkonjić-Grad, pod nadzorom banjalučkog Okružnog tužiteljstva, prekjučer su u Šipovu proveli akciju "Feluga“, koja je rezultat višemjesečne istrage vođene s ciljem pronalaska dokaza za kaznena djela iz oblasti suzbijanja i zloupotrebe opojnih droga i prostitucije. 

-Zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio kaznena djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i navođenje na prostituciju, uhićena je i izvršena kriminalistička obrada osobe D.P (1983) iz Šipova - priopćeno je danas iz MUP-a RS-a.

O svim okolnostima i prikupljenim saznanjima obaviješten je tužitelj Okružnog tužiteljstva Banja Luka, a na osnovu naredbe Osnovnog suda Mrkonjić-Grad izvršen je pretres stambenih i drugih prostorija i vozila koje koristi osumnjičena osoba.

Pronađeni su i oduzeti predmeti koji upućuju na izvršenje spomenutih kaznenih djela, odnosno dva mobilna telefona sa sim karticama i drugi predmeti bitni za dokazivanje kaznenih djela. 

-Tijekom akcije, pronađena je i oduzeta određena količina narkotičkih sredstava,  saslušan veći broj svjedoka i prikupljen dovoljan broj dokaza koji upućuju da postoje osnovi sumnje da je D.P. izvršio kaznena djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i "navođenje na prostituciju - naveli su u MUP-u.

Nakon završene kriminalističke obrade, po instrukciji tužitelja, osoba je puštena na slobodu, a protiv nje će u redovnoj proceduri biti dostavljen izvještaj za navedena kaznena djela.