Podijeli članak

14-godišnja djevojčica uhićena je i optužena za ubojstvo nakon što je navodno svezala i ubila 59-godišnjeg muškarca iz Philadelphije, poznatog po svojem aktivizmu i trudu oko spašavanja životinja.

Lokalna policija je priopćila kako je 5. studenog zaprimila dojavu o muškarcu koji se nalazi u nevolji. Kada je ušla u kuću Alberta Chernoffa, zatekla ga je djelomično vezanog za krevet s ranom na glavi i masnicama na prsima. Proglašen je mrtvim na mjestu događaja.

"Chernoff nije u potpunosti nevin"

Na snimkama s nadzornih kamera vidi se kako mlada ženska osoba izlazi iz njegovog doma. Uskoro je u policijsku postaju stigla 14-godišnja djevojčica sa svojom majkomi dva pravnika kako bi se sama prijavila.  Uhićena je 8. studenoga, a preliminarno ročište zakazano je za 27. studenog.

Jane Roh, glasnogovornica okružnog tužitelja u Philadelphiji, rekla je da službenici nisu odlučili hoće li nastaviti s postupkom na sudu za maloljetnike ili odrasle.
Jedan od odvjetnuika djevojčice, Howard Taylor, rekao je za CNN da je djevojka trenutno u maloljetničkom pritvoru.

Na pitanje je li ona tako postupila jer je bila žrtva, Taylor je rekao da "za sada neće o tome govoriti", ali je dodao da "Chernoff nije u potpunosti nevin". 

Albert Chernoff bio je poznati zagovornik spašavanja životinja u Philadelphiji. U spomen njegove smrti, aktivisti su podijelili na društvenim mrežama dokumentarni film "Spasioci mačaka" i pohvalili njegovu "toplinu i ljubav prema životinjama",prenosi Index.hr