Teme Mostar

08.02.2014 10:33    Teme Mostar   Pismo prosvjednika iz Mostara; Prevareni smo! U svom životu sam bio samo na dva prosvjeda. Iz zapravo dva razloga. Smatrao sam da se prosvjedima ne može ništa promijeniti i da su to tamo samo neki ljevičari iz OKC-a Abrašević.
07.02.2014 15:31    Teme Mostar   Marin Topić: Sarajevo, 1944. – Cvijeće, kupite cvijeće! Mostar, 2014. – Smeće, kupite smeće! Svi se stariji čitatelji sjećaju kultnog komunističkog filma ''Walter brani Sarajevo''. Zahvaljujući komunističkoj Federalnoj televiziji, mlađi ga bolje poznaju nego mi, jer su takvi filmovi ponovljeni stotinu puta. Kad sam ga ja gledao, zapamtio sam rečenicu sarajevskih ilegalaca ''Cvijeće, cvijeće, kupite cvijeće''. Danas kad vidim naš dragi Mostar, dakle 70 godina kasnije, naša kultna rečenica glasi: ''Smeće, smeće, kupite smeće!''
01.02.2014 16:26    Teme Mostar   U Mostaru najviše kradu žene i to kozmetiku Iako je sve više gladnih u BiH, a broj krađa po trgovinama rapidno raste iz dana u dan, naše istraživanje je, ipak, pokazalo da se zbog neimaštine najmanje krade. Kako smo otkrili u razgovoru s trgovcima i zaštitarima, u velikim samoposlugama pretežno se krade iz obijesti, hira ili čistog kleptomanstva, a vrlo rijetko iz nužde.
22.01.2014 16:53    Teme Mostar   Krizni raspust za mostarske đake: Roditelji do daljnjeg neće stati svoju djecu u školu! Školarci su nekad morali izmišljati razne izlike kako bi izbjegli koji dan u školskim klupama, no zahvaljujući neodgovornosti današnjih bh. vlasti koja je revoltirala njihove roditelje, djeca u pojedinim mostarskim prigradskim naseljima to više i ne trebaju činiti.
08.01.2014 10:14    Teme Mostar   Mostar u strahu od šuge: Saznajte kako se zaštiti od ove zarazne bolesti! Zarazna bolest scabies, u narodu poznatija kao sirotinjska bolest svrab ili šuga, iz mjeseca u mjesec se širi u Federaciji BiH te se nalazi na trećem mjestu po vodećim zarazama u ovom dijelu naše zemlje.
30.12.2013 13:50    Teme Mostar   FOTO: Mostar 2013. u 18 prizora U Mostaru ćete često čuti kako se iz godine u godinu ništa ne mjenja. Barem ne u smijeru stvaranja kvalitetnijih životnih uvjeta za građane ovoga grada.
22.12.2013 17:40    Teme Mostar   Priča o Mostaru: 'Molim vas čašu vode i novine, kavu sam s majkom popio' Iako preliminarni rezultati popisa kažu kako Mostaraca ima manje nego prije rata, usprkos tome što su ratne strahote uzele svoj danak i što je grad na Neretvi zamišljenim zidom podijeljen na dva dijela, duh Mostara nemoguće je uništiti.
19.12.2013 09:41    Teme Mostar   Zašto studente novinarstva u Mostaru ne zanimaju mediji? Novinarstvo se iz godine u godinu pokazuje kao jedan od najpopularnijih studija na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Studenti studiraju po 3+2 modelu, a tek na drugoj godini diplomskog studija (peta godina sveukupnog studiranja, nap. a.) imaju priliku opredijeliti se za jedan od dva ponuđena smjera – odnosi s javnošću ili mediji.
27.11.2013 10:27    Teme Mostar   Nikola treba našu pomoć da ozdravi Prije dva mjeseca u prometnoj nesreći je nastradao 21-godišnji Nikola Raguž iz Ortiješa kod Mostara i još uvijek se nalazi u komi. Uz preporuku liječnika, roditelji su ga odlučili prebaciti na daljnju rehabilitaciju u Krapinske Toplice.
22.11.2013 16:26    Teme Mostar   Doktor Ben Markin: Mostar u koji sam se zaljubio i Mostar danas Je li Mostar velegrad ili mali grad, veliko selo ili nešto između svega nabrojanog? Sud ćete vi sami dragi čitatelji morati donijeti, a ja ću vam ovdje dati informacije kako sam doživio Mostar i kako ga još uvijek doživljavam.
21.11.2013 11:44    Teme Mostar   Saša Jarmanović: Ne igrajte se politike preko leđa djece Ravnatelj Osnovne škole Marina Držića Buna Saša Jarmanović u razgovoru za Pogled.ba objasnio je kako su problemi s kojima se svaki ravnatelj susreće financijske prirode, mnoštvo je ideja, radnog entuzijazma i dobre volje, no tako malo novca.
14.11.2013 18:15    Teme Mostar   FOTO: Najljepše slike jeseni u Mostaru Jesen je u Mostaru uglavnom poznata po neumornim kišama, poplavljenim ulicama i snažnoj buri. No i u gradu na Neretvi ovo godišnje doba zna donijeti prizore koji su lijek kako za oči tako i za dušu.