Teme BiH

23.06.2019 08:32    Teme BiH   ​Milović se oglasio na Facebooku: Ja se ne borim, ja pobjeđujem Nakon što je temeljem presude Suda BiH, po kojoj ne zadovoljava „svjetske standarde novinarstva“ te zbog toga što provedeni natječaj nije u skladu sa zakonom, smijenjen s mjesta urednika dokumentarno-suvremenog programa BHRT-a na Facebooku se oglasio Tvrtko Milović, javlja Hrvatski Medijski Servis.
18.06.2019 18:46    Teme BiH   VIDEO/ Upoznajte djevojku iz BiH koja uzore 100 dunuma zemlje, more nikad vidjela nije Nesvakidašnja priča o mladoj djevojci iz Kozarske Dubice koja se radeći najteže fizičke poslove svakodnevno bori da pomogne svojoj obitelji, mnoge je u tom kraju ostavila bez riječi
18.06.2019 18:29    Teme BiH   Odlazak iz BiH postao je način razmišljanja Odlazak iz BiH postao je stil razmišljanja, a najatraktivnije zemlje bh. građanima, a prvenstveno mladima, su Njemačka, Austrija i Švicarska, rečeno je na okruglom stoli 'Stanje na tržištu rada – odlazak kvalificirane radne snage u inozemstvo'
13.06.2019 10:02    Teme BiH   ​Uzaludni apeli: Mladi iz BiH odlaze zauvijek Istraživanja pokazuju da čak i do 60% mladih želi otići iz BiH, bh. političari ne smatraju da je to gorući problem u zemlji koji će zasigurno obilježiti i njenu budućnost.
06.06.2019 08:21    Teme BiH   ​Prije 44 godine UDBA je izvršila atentat na Brotnjaka Iliju Vučića Danas se navršavaju 44 godine od atentata na Brotnjaka Iliju Vučića, povjerenika Hrvatskog narodnog otpora (HNO) za Njemačku.
01.06.2019 14:00    Teme BiH   ​Knezović: Koje to 'svjetske standarde' Tvrtko Milović nije ispunio? Sud BiH je osporio izbor Tvrtka Milovića za urednika na BHT-u. Razlog je to što, kako tvrde, Milović ne ispunjava svjetske standarde novinarstva, koje valjda postavljaju i definiraju probošnjački intelektualci na Bulevaru Meše Selimovića zajedno s neumoljivim kadijama. U praksi, kako bi bili novinar koji ispunjava svjetske standarde na sarajevski način, očito morate biti Bošnjak ili “Bosanac.”
30.05.2019 16:14    Teme BiH   U BiH mišljenje Europske komisije o europskom putu svatko tumači na svoj način Je li Bosna i Hercegovina od odlazećeg sastava Europske komisije dobila pozitivne ili negativne signale u odnosu na aspiracije te zemlje da među zadnjima u regiji napokon postane kandidatkinjom za članstvo u Uniji nejasno je i političarima u BiH pa oni o tome u četvrtak iznose potpuno oprečne ocjene nakon što je objavljen izvještaj o napretku država zapadnog Balkana.
30.05.2019 11:46    Teme BiH   Pozvao na borbu protiv Srba i Hrvata: Hadžihafizbegović: Isus bi zabranio Thompsona Bošnjački glumac i direktor Kamernog teatra u Sarajevu Emir Hadžihafizbegović podržao je prosvjede ispred sjedišta VSTS-a u Sarajevu. U jutarnjem programu N1 pojasnio je zašto se odlučio na taj potez, a iznio je i svoja druga politička razmišjanja.
28.05.2019 14:45    Teme BiH   ​Za srijedu se najavljuju veliku prosvjedi: Hoće li se sutra ponoviti veljača 2014. godine? Javno oglašavanje Dragana Mektića, ministra sigurnosti u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine, koji je pozvao građane da izađu na masovne prosvjede i traže ostavke članova Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH, naišao je na prve reakcije u javnosti.
22.05.2019 14:12    Teme BiH   ​Hercegovački fratar oštro odgovorio Josipoviću: Njegov govor je govor mržnje! Fra Miljenko Stojić, vicepostulator postupka mučeništva "Fra Leo Petrović i 65 subraće", odgovorio je ponovno bivšem predsjedniku Republike Hrvatske Ivi Josipoviću koji je ponovio ranije izneseni stav o pobijenim franjevcima kao legitimnom vojnom cilju i širokobriješkom samostanu kao ustaškoj utvrdi.
21.05.2019 12:59    Teme BiH   ​'Neka budem i pod šatorom, samo da nisam pored nasilnika' Partnersko i srodničko nasilje nad ženama ne bira starosnu dob, stupanj obrazovanja i ekonomski status.
19.05.2019 15:30    Teme BiH   ​Bosna i Hercegovina postaje zemlja staraca: 'Iz BiH se ne odlazi, već bježi' Bosna i Hercegovina iz godine u godinu ima sve manje stanovnika zbog negativnog prirodnog priraštaja i odlaska građana.