Studentske novosti

29.04.2010 12:07    Studentske novosti   Na Filozofskom fakultetu održana Smotra Sveučilišta u Mostaru U novoj zgradi Filozofskog fakulteta 27.04.2010. je održana tradicionalna Smotra Sveučilišta u Mostaru. Smotra Sveučilišta sastoji se u tome da se budućim studentima predstave svi fakulteti koji su im na raspolaganju, te smjerovi i kolegiji, te uvjeti upisa. Budući studenti su se okupili u velikom broju, što je dovoljan pokazatelj da će iduće akademske godine broj novoupisanih studenata premašiti ovogodišnju brojku.
29.04.2010 11:41    Studentske novosti   Službeno završili „Dani Studentskog zbora“ Sveučilišta u Mostaru U prepunom kafiću Studentskog centra u Mostaru dočekali smo 28.4.2010. završetak manifestacije „Dani Studentskog zbora“ Sveučilišta u Mostaru koje je organizirao Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru.Napokon su svi kandidati koji su se natjecali prethodnih dana u raznim igrama dočekali s osmjehom na licu svoje nagrade, a organizatori igara i organizatori „Dani Studentskog zbora“ Sveučilišta u Mostaru su napokon mogli bezbrižno odahnuti, te opustiti se i biti zadovoljni postignutim uspjehom.
29.04.2010 10:43    Studentske novosti   Studenti u BiH pasivni u implementaciji Bolonjskog procesa Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti u Mostaru je organiziralo okrugli stol pod nazivom „Stanje i perspektive Bolonjskog procesa u Federaciji Bosne i Hercegovine“. Okrugli stol je pored domaćih i stranih stručnjaka za visoko obrazovanje, okupio i resorne ministre i predstavnike ministarstava, rektore i
27.04.2010 12:53    Studentske novosti   Promovirana prva generacija prvostupnika Ekonomskog fakulteta Na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru danas je upriličena je promocija prve generacije prvostupnika. " Vi ste jedna u nizu generacija koja je uspješno završila svoje studije na Ekonomskom fakultetu, ali u odnosu na ostale imate jednu prednost, prva ste generacija koja je studije završila po nastavnom planui programu usklađenom prema Bolonjskom procesu", tim riječima promociju je otvorio v.d. dekana Ekonomskog fakulteta prof. dr. Brano Markić.
26.04.2010 11:22    Studentske novosti   HSF osudio pokop Delića uz najviše počasti U sklopu Dana Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru održana je i VI. otvorena sjednica Hrvatskog studentskog politološkog foruma (HSPF)  na kojoj je izabrano vodstvo ove studentske organizacije. Inače HSPF okuplja studente sa Sveučilišta u Mostaru koji se zanimaju za politološke teme, omogućavajući im na taj način da javno iznesu svoj stav o aktualnim pitanjima u politici.
26.04.2010 10:23    Studentske novosti   Održana VI. sjednica HSPF-a U sklopu Dana Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru održana je i VI. otvorena sjednica Hrvatskog studentskog politološkog foruma.Inače HSPF je studentska organizacija neprofitnog karaktera, koja okuplja studente sa Sveučilišta u Mostaru koji se zanimaju za politološke teme, omogućavajući im na taj način da javno iznesu svoj stav o aktualnim pitanjima u politici.
24.04.2010 08:31    Studentske novosti   Studirajte u Japanu! Gđica Maiko Hamakawa, drugi sekretar Ambasade Japana u BiH, održala je u Mostaru prezentaciju ovogodišnja četiri programa stipendiranja Vlade Japana za 2011. godinu. Stipendije su na raspolaganju za studente istraživačkih studija, učenike, studente tehnoloških fakulteta, kao i studente fakulteta za stručno usavršavanje.
22.04.2010 12:21    Studentske novosti   Održano predavanje o Bolonji Predavanje na temu „Što znači  Bolonja u svijetu?“ održano je danas u 13 h na Sveučilištu Mostar u Ekonomskom fakultetu. Samo predavanje održano je u suradnji sa studentima koji su na razmjeni u Mostaru u sklopu AIESEC projekta „PBoX Međukulturalna tolerancija.“
20.04.2010 07:34    Studentske novosti   Došao je i taj dan! Piše: Miran Elezović Nakon dugo vremena isčekivanja studenti Filozofskog fakulteta, prvostupnici koji su završili prvi ciklus fakultetskog obrazovanja po pravilima i normama Bolonjskog procesa konačno su došli na svoje.
01.01.1970 21:07    Studentske novosti   Linearni sustav studiranja studenti su prepoznali kao realan i stimulativan Građevinski fakultet Sveučilišta u Mostaru s radom je počeo 1. rujna 1978. godine, a službeno je registriran 11. svibnja 1979. godine. Osnovan je udruženom inicijativom vodećih stručnih i gospodarskih čimbenika naše regije toga vremena, a proisteklom iz tada naraslih potreba za obrazovanjem kadrova građevinske struke i razvoja znanstveno-istraživačkoga rada iz područja građevinarstva.
01.01.1970 01:33    Studentske novosti   Pušten u rad besplatan internet na cijelom kampusu SUM-a U kampusu Sveučilišta u Mostaru pušten je u rad besplatan internet koji za područje kampusa osigurava HT Eronet. Član Uprave HT ERONET-a Tomislav Ruk je naglasio kako je besplatna Wi-Fi mreža kontinuitet suradnje ERONET-a i Sveučilišta u Mostaru. „Želim da besplatan pristup internetu svim studentima omogući nesmetan pristup u svrhu školstva i obrazovanja te se nadam da će im biti od koristi u njihovom radu da uspješno završe studij“, kazao je Ruk. Voditelj IT centra Sveučilišta u Mostaru doc. dr. sc. Tomislav Volarić objašnjava kako je u kampusu puštena velika brzina interneta, 100-megabitni internet, koju nema ni jedan kampus u regiji. „Digitalna transformacija obrazovanja neće stati na ovome. Radit ćemo na cijeloj digitalizaciji naših nastavnika i studenata te smatramo kako je to jedini i pravi put za Sveučilište budućnosti“, istaknuo je Volarić.
01.01.1970 01:33    Studentske novosti   FOTO/ Nekoliko stotina studenata na prosvjedu: Traže ukidanje online nastave i smanjenje školarina Kako navodi studenti će biti uporni te neće tako lako odustati od svojih zahtjeva, a nada se odgovoru Rektorata Sveučilišta u Mostaru.