Gospodarstvo / Regija

16.07.2014 16:31    Gospodarstvo / Regija   Zagreb proglašen drugom najboljom destinacijom u Europi Na netom završenom elektronskom natjecanju za najbolju europsku destinaciju koje je održao portal European Best Destinations, Zagreb je zauzeo drugo mjesto…
16.07.2014 08:25    Gospodarstvo / Regija   Uskoro se otvara najbliža IKEA Hercegovcima - u Zagrebu Kompanija IKEA će u Zagrebu uskoro otvoriti svoj veliki centar, koji građani s nestrpljenjem očekuju.
13.07.2014 18:17    Gospodarstvo / Regija   Viktor Lenac; Ne mogu pronaći radnike u Hrvatskoj pa ih traže u BiH Remontno brodogradilište “Viktor Lenac” iz Rijeke mora u sljedećih sedam mjeseci zaposliti pedesetak cjevara, montera i zavarivača. Radnike ne mogu pronaći u Hrvatskoj pa će pokušati u BiH i Crnoj Gori.
02.07.2014 12:39    Gospodarstvo / Regija   Shell u 2015. počinje istraživati ima li nafte u Dinaridima Vlasti Federacije BiH trebale bi tijekom srpnja započeti pregovore s jednim od najvećih svjetskih naftnih giganata Sheelom o zaključenju ugovora kojim bi počela istraživanja nalazišta nafte i plina u ovome entitetu. Pred početak tih pregovora, federalne vlasti očekuje još da odaberu konzultante koji imaju iskustva iz sličnih poslova te će zastupati interese Vlade u pregovorima s kompanijom Shell exploration. Među prijavljenim konzultantima je i Energoinvest koji zajedno s jednom tvrtkom iz Zagreba nastoji dobiti posao. Do sada se za ovaj posao prijavilo više desetaka kompanija.
29.06.2014 08:14    Gospodarstvo / Regija   Todorić: Od Merkatora ću napraviti najuspješniju tvrtku u regiji Vlasnik i direktor koncerna Agrokor Ivica Todorić izjavio je za slovensku televizijsku postaju Planet TV da će od Mercatora napraviti najuspješniju tvrtku u regiji i da je spajanje s Agrokorom potez koji će donijeti korist potrošačima u Sloveniji i regiji.
26.06.2014 12:40    Gospodarstvo / Regija   Službeno: Mercator je od sutra Todorićev! Napokon je i službeno: datum zaključenja ugovora o prodaji Mercatora Agrokoru je petak, 27. lipanj! Od jutros se na Ljubljanskoj burzi redaju priopćenja za javnost, a Pivovarna Laško, čije su tri tvrtke najveći dioničari Mercatora, potvrdila je da je postignut dogovor o reprogramu Mercatorovog duga pod kapom Agrokora.
28.05.2014 13:52    Gospodarstvo / Regija   Realizacija projekta navodnjavanja Imotsko – Bekijskog polja donijela bi gospodarske prednosti svima „Prekogranična prezentacija agroekonomske studije i Idejnog rješenja navodnjavanja Imotsko – Bekijskog polja“ održana je na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Na prezentaciji su sudjelovale osobe iz stručnog područja sa Hrvatske i BiH strane, koje su nakon prezentacije razmijenile iskustva i razmišljanja sa kreatorima studije. Prezentaciju na temu „Agroekonomske studije Imotsko – Bekijskog polja“ održao je Marin Čagalj, dipl. ing. sa Instituta za jadranske kulture i melioraciju krša iz Splita, te doc. dr. sc. Željko Rozić i mr. građ. Ante Džolan, sa Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru koji su prezentirali „Idejno rješenje navodnjavanja Imotsko – Bekijskog polja“.
19.05.2014 11:27    Gospodarstvo / Regija   FOTO: Pronašao tartufe nadomak mora Znano je da su tartufi podzemne gljive koje se pronalaze uz pomoć dresiranih pasa. Ta poznata delicija istarskog poluotoka te svojevrsni afrodizijak najčešće se može pronaći u dolini rijeke Mirne i na području Motovunske šume.
15.05.2014 11:49    Gospodarstvo / Regija   Ševčenko postao Bobanov poslovni partner Tvrtka Moja zemlja u vlasništvu Zvonimira Bobana i Paola Maldinija dobila je prije nekoliko dana veliko pojačanje. U suvlasništvo firme koja se bavi uvozom prehrambenih proizvoda u Hrvatsku ušla je još jedna nogometna legenda – Ukrajinac Andrij Ševčenko…
07.05.2014 21:14    Gospodarstvo / Regija   Jure Radić podnio ostavku na mjesto šefa IGH Predsjednik Uprave Instituta IGH Jure Radić podnio je ostavku na tu dužnost, a na današnjoj glavnoj skupštini dioničara izabran je u Nadzorni odbora koji ga je potom izabrao za predsjednika tog tijela.
06.04.2014 17:00    Gospodarstvo / Regija   Hrvatski inovatori osvojili 12 nagrada, među njima i 16-godišnjak za bežični punjač za mobitel Svih dvanaest hrvatskih inovatora i inovativnih tvrtki, koji su se ovaj tjedan predstavili na 42. međunarodnom salonu u Ženevi, osvojilo je nagrade na toj najprestižnijoj svjetskoj izložbi inovacija.
03.04.2014 16:21    Gospodarstvo / Regija   FOTO: Na Hrvatskom festivalu hrane i vina predstavljena Hercegovina i hercegovačke delicije U sklopu Hrvatskog festivala hrane i vina u Zagrebu, koji se ove godine održava od 3. do 5. travnja u Areni Zagreb, Turistički klaster Hercegovina će predstaviti Hercegovinu i njezine delicije, priopćeno je iz REDAH-a.