Gospodarstvo / Regija

23.07.2014 13:14    Gospodarstvo / Regija   U utrci za Hypo banku samo dva ozbiljna ponuđača U utrci za preuzimanjem mreže banaka-kćeri austrijske Hypo Alpe Adria banke u jugoistočnoj Europi bilo je sedam zainteresiranih, od kojih dvoje imaju dobre šanse, tvrdi bečki dnevnik Presse, dodajući da će za državu to biti loš posao, jer nijedan od ponuđača ne želi platiti očekivanih 500 milijuna eura, prenosi bizlife.rs.
20.07.2014 18:01    Gospodarstvo / Regija   Neuspješna turistička sezona u Crnoj Gori Ovogodišnja turistička sezona dosta je neuspješnija od prošlogodišnje, jer je izgubljeno rusko tržište, ocijenio je predsjednik Odbora za turizam Gospodarske komore Crne Gore (PKCG), Dragan Ivančević.
17.07.2014 19:55    Gospodarstvo / Regija   Štediše će se načekati: Za povrat štednje potrebno do sedam godina Stari štediše Ljubljanske banke u BiH i Hrvatskoj morat će čekati više godina da dođu do svojih uloga i nakon što je Europski sud za ljudska prava (ESLJP) u Strasbourgu u srijedu konačno presudio da je Slovenija odgovorna za povrat njihovih deviznih depozita i da to nije sukcesijsko pitanje, navode u četvrtak slovenski mediji.
16.07.2014 21:00    Gospodarstvo / Regija   Slovenija izgubila spor; Mora vratiti deviznu štednju građanima BiH Veliko vijeće Europskog suda za ljudska prava u Strasbourgu u srijedu je jednoglasno potvrdilo prvostupanjsku pilot-presudu iz 2012. kojom su Slovenija i Ljubljanska banka proglašene odgovornima za povrat stare devizne štednje dvoma štedišama Ljubljanske banke Sarajevo iz BiH.
16.07.2014 16:31    Gospodarstvo / Regija   Zagreb proglašen drugom najboljom destinacijom u Europi Na netom završenom elektronskom natjecanju za najbolju europsku destinaciju koje je održao portal European Best Destinations, Zagreb je zauzeo drugo mjesto…
16.07.2014 08:25    Gospodarstvo / Regija   Uskoro se otvara najbliža IKEA Hercegovcima - u Zagrebu Kompanija IKEA će u Zagrebu uskoro otvoriti svoj veliki centar, koji građani s nestrpljenjem očekuju.
13.07.2014 18:17    Gospodarstvo / Regija   Viktor Lenac; Ne mogu pronaći radnike u Hrvatskoj pa ih traže u BiH Remontno brodogradilište “Viktor Lenac” iz Rijeke mora u sljedećih sedam mjeseci zaposliti pedesetak cjevara, montera i zavarivača. Radnike ne mogu pronaći u Hrvatskoj pa će pokušati u BiH i Crnoj Gori.
02.07.2014 12:39    Gospodarstvo / Regija   Shell u 2015. počinje istraživati ima li nafte u Dinaridima Vlasti Federacije BiH trebale bi tijekom srpnja započeti pregovore s jednim od najvećih svjetskih naftnih giganata Sheelom o zaključenju ugovora kojim bi počela istraživanja nalazišta nafte i plina u ovome entitetu. Pred početak tih pregovora, federalne vlasti očekuje još da odaberu konzultante koji imaju iskustva iz sličnih poslova te će zastupati interese Vlade u pregovorima s kompanijom Shell exploration. Među prijavljenim konzultantima je i Energoinvest koji zajedno s jednom tvrtkom iz Zagreba nastoji dobiti posao. Do sada se za ovaj posao prijavilo više desetaka kompanija.
29.06.2014 08:14    Gospodarstvo / Regija   Todorić: Od Merkatora ću napraviti najuspješniju tvrtku u regiji Vlasnik i direktor koncerna Agrokor Ivica Todorić izjavio je za slovensku televizijsku postaju Planet TV da će od Mercatora napraviti najuspješniju tvrtku u regiji i da je spajanje s Agrokorom potez koji će donijeti korist potrošačima u Sloveniji i regiji.
26.06.2014 12:40    Gospodarstvo / Regija   Službeno: Mercator je od sutra Todorićev! Napokon je i službeno: datum zaključenja ugovora o prodaji Mercatora Agrokoru je petak, 27. lipanj! Od jutros se na Ljubljanskoj burzi redaju priopćenja za javnost, a Pivovarna Laško, čije su tri tvrtke najveći dioničari Mercatora, potvrdila je da je postignut dogovor o reprogramu Mercatorovog duga pod kapom Agrokora.
28.05.2014 13:52    Gospodarstvo / Regija   Realizacija projekta navodnjavanja Imotsko – Bekijskog polja donijela bi gospodarske prednosti svima „Prekogranična prezentacija agroekonomske studije i Idejnog rješenja navodnjavanja Imotsko – Bekijskog polja“ održana je na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Na prezentaciji su sudjelovale osobe iz stručnog područja sa Hrvatske i BiH strane, koje su nakon prezentacije razmijenile iskustva i razmišljanja sa kreatorima studije. Prezentaciju na temu „Agroekonomske studije Imotsko – Bekijskog polja“ održao je Marin Čagalj, dipl. ing. sa Instituta za jadranske kulture i melioraciju krša iz Splita, te doc. dr. sc. Željko Rozić i mr. građ. Ante Džolan, sa Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru koji su prezentirali „Idejno rješenje navodnjavanja Imotsko – Bekijskog polja“.
19.05.2014 11:27    Gospodarstvo / Regija   FOTO: Pronašao tartufe nadomak mora Znano je da su tartufi podzemne gljive koje se pronalaze uz pomoć dresiranih pasa. Ta poznata delicija istarskog poluotoka te svojevrsni afrodizijak najčešće se može pronaći u dolini rijeke Mirne i na području Motovunske šume.