Gospodarstvo / Regija

02.01.2014 11:34    Gospodarstvo / Regija   Intervju: Nakon dugogodišnje šutnje u medijima Svjetlan Stanić govori o poslovnim planovima Od male obiteljske tvrtke braća Stanić razvila su se u ozbiljnog distributera, a novom akvizicijom – kupnjom Juicyja od Agrokora – na velika vrata ušli su u svijet proizvodnje bezalkoholnih pića. Za Večernji list nakon dugogodišnje šutnje u medijima Svjetlan Stanić, koji vodi poslovanje Stanić Grupe, govori o poslovnim planovima s Juicyjem, najavljuje zapošljavanje i u Bosni i Hercegovini i u Hrvatskoj.
30.12.2013 19:08    Gospodarstvo / Regija   Matija Babić prodaje Index.hr? Vlasnik news portala Index.hr navodno razmatra ponude za preuzimanje jednog od najčitanijih hrvatskih internetskih portala što je potvrdio i sam na Facebooku…
24.12.2013 09:05    Gospodarstvo / Regija   Todorić prodao Staniću Sarajevski kiseljak, Jamnicu i Mladinu Ivica Todorić, prvi čovjek Agrokora, vlasniku Stanić grupe, Svjetlanu Staniću, prodaje dio proizvodnje u Jamnici, Mladini i Sarajevskom kiseljaku, piše Jutarnji list.
22.12.2013 16:19    Gospodarstvo / Regija   FOTO: Što se nekad proizvodilo u Jugoslaviji? Posljednjih dana društvenim mrežama kruži jedna vrlo zanimljiva grafika koja na karti Jugoslavije pokazuje gdje se što proizvodilo u bivšoj državi.
10.12.2013 16:53    Gospodarstvo / Regija   Ipak Pelješki most - u predstudiji dobio je najviše bodova Iako se završno izvješće francuskih konzultanata - čeka za 15 dana, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić potvrdio je za HTV da je Pelješki most dobio najviše bodova. Slijedi izrada studije izvedivosti za izgradnju mosta i pristupnih cesta, što bi moglo trajati od 6 do 8 mjeseci. Gradnja bi se trebala nastaviti 2015.
29.11.2013 15:37    Gospodarstvo / Regija   Ivica Todorić zavladao tržištem maloprodaje u BiH Konkurencijsko vijeće BiH nije dobilo nikakvu službenu informaciju o obustavljanju pregovora o koncentraciji gospodarskih subjekata Opresa (iNovine) Sarajevo, Duhanpromet Sarajevo, Riva Tuzla, Riva brčko i Riva Company Doboj, stoga Konkurencijsko vijeće nastavlja aktivnosti ocjene dopuštenosti koncentracije, kazali su u ovoj bh. instituciji. To znači da su točne pretpostavke da su pregovori već odavno završeni…
24.11.2013 12:19    Gospodarstvo / Regija   Hrvati izračunali koliko mogu uštedjeti kupovinom u BiH Hrvatski građani koji žive uz granicu s BIH, gotovo redovito u susjednu državu odlaze po namirnice. Tako i Hrvoje iz Vinkovaca koji najmanje jedanput na mjesec u kupnju dolazi u Orašje.
24.11.2013 08:31    Gospodarstvo / Regija   Obustavljen rad u Nuklearnoj elektrani Krško U Nuklearnoj elektrani Krško (NEK) jučer oko 5 sati došlo je do "automatske kratkotrajne zaustave isključivo radi neodgovarajućeg djelovanja novog sustava za mjerenje temperature reaktorskog hladila", a očekuje se da će nuklearka biti ponovo uključena na mrežu do početka slijedećeg tjedna, izvijestili su iz NEK-a.
23.11.2013 13:25    Gospodarstvo / Regija   Balkanski paradoks: Cijene hrane kao na Zapadu, plaće deset puta manje Novinari Agencije Anadolija (AA) istražili su na kojem nivou je uistinu skupoća hrane i osnovnih namirnica u regiji u usporedbi s ostatkom Europe i svijeta.
19.11.2013 17:54    Gospodarstvo / Regija   Telemach/SBB grupa objavljuje uspješno emitiranje 475 milijuna eura u senior obveznicama s pokrićem Telemach/SBBgrupa (United Group) objavila je da je uspješno plasirala senior obveznice u iznosuod 475 milionaeura.
05.11.2013 09:02    Gospodarstvo / Regija   Hrvatski proizvod koji obožava Snoop Dogg Osmislio je 'Lickse' – jezike za tenisice koji se mogu promijeniti u samo nekoliko sekundi. Njegova inovacija oduševila je, između ostalih, i Snoop Dogga. Ponudu za suradnju s poznatim proizvođačima tenisica je odbio, a 'licksi' su potpuno hrvatski proizvod – nastaju u tvornici u Duga Resi.
02.11.2013 19:46    Gospodarstvo / Regija   RAK zabranio reemitiranje programa Nove TV u BiH Kabelski operateri u BiH u svom programu ne smiju više reemitirati program Nove TV, odluka je koju je donijela Regulatorna agencija za komunikacije BiH (RAK).