Gospodarstvo / Regija

26.06.2014 12:40    Gospodarstvo / Regija   Službeno: Mercator je od sutra Todorićev! Napokon je i službeno: datum zaključenja ugovora o prodaji Mercatora Agrokoru je petak, 27. lipanj! Od jutros se na Ljubljanskoj burzi redaju priopćenja za javnost, a Pivovarna Laško, čije su tri tvrtke najveći dioničari Mercatora, potvrdila je da je postignut dogovor o reprogramu Mercatorovog duga pod kapom Agrokora.
28.05.2014 13:52    Gospodarstvo / Regija   Realizacija projekta navodnjavanja Imotsko – Bekijskog polja donijela bi gospodarske prednosti svima „Prekogranična prezentacija agroekonomske studije i Idejnog rješenja navodnjavanja Imotsko – Bekijskog polja“ održana je na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Na prezentaciji su sudjelovale osobe iz stručnog područja sa Hrvatske i BiH strane, koje su nakon prezentacije razmijenile iskustva i razmišljanja sa kreatorima studije. Prezentaciju na temu „Agroekonomske studije Imotsko – Bekijskog polja“ održao je Marin Čagalj, dipl. ing. sa Instituta za jadranske kulture i melioraciju krša iz Splita, te doc. dr. sc. Željko Rozić i mr. građ. Ante Džolan, sa Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru koji su prezentirali „Idejno rješenje navodnjavanja Imotsko – Bekijskog polja“.
19.05.2014 11:27    Gospodarstvo / Regija   FOTO: Pronašao tartufe nadomak mora Znano je da su tartufi podzemne gljive koje se pronalaze uz pomoć dresiranih pasa. Ta poznata delicija istarskog poluotoka te svojevrsni afrodizijak najčešće se može pronaći u dolini rijeke Mirne i na području Motovunske šume.
15.05.2014 11:49    Gospodarstvo / Regija   Ševčenko postao Bobanov poslovni partner Tvrtka Moja zemlja u vlasništvu Zvonimira Bobana i Paola Maldinija dobila je prije nekoliko dana veliko pojačanje. U suvlasništvo firme koja se bavi uvozom prehrambenih proizvoda u Hrvatsku ušla je još jedna nogometna legenda – Ukrajinac Andrij Ševčenko…
07.05.2014 21:14    Gospodarstvo / Regija   Jure Radić podnio ostavku na mjesto šefa IGH Predsjednik Uprave Instituta IGH Jure Radić podnio je ostavku na tu dužnost, a na današnjoj glavnoj skupštini dioničara izabran je u Nadzorni odbora koji ga je potom izabrao za predsjednika tog tijela.
06.04.2014 17:00    Gospodarstvo / Regija   Hrvatski inovatori osvojili 12 nagrada, među njima i 16-godišnjak za bežični punjač za mobitel Svih dvanaest hrvatskih inovatora i inovativnih tvrtki, koji su se ovaj tjedan predstavili na 42. međunarodnom salonu u Ženevi, osvojilo je nagrade na toj najprestižnijoj svjetskoj izložbi inovacija.
03.04.2014 16:21    Gospodarstvo / Regija   FOTO: Na Hrvatskom festivalu hrane i vina predstavljena Hercegovina i hercegovačke delicije U sklopu Hrvatskog festivala hrane i vina u Zagrebu, koji se ove godine održava od 3. do 5. travnja u Areni Zagreb, Turistički klaster Hercegovina će predstaviti Hercegovinu i njezine delicije, priopćeno je iz REDAH-a.
27.03.2014 09:52    Gospodarstvo / Regija   BEST BUY AWARD: Podravka prehrambeni brand Br.1 u regiji Prema istraživanjima Best Buy Award provedenima u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Sloveniji te Hrvatskoj; Podravka je prehrambeni brand sa najvećim brojem osvojenih prvih pozicija u svim ispitanim zemljama regije
14.03.2014 19:05    Gospodarstvo / Regija   Hypo banke u BiH i zemljama okruženja prodane do kraja godine Hypo banke u Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori bit će reprivatizirane do sredine 2015. godine, kako je i planirano, s tim da postoji mogućnost da se proces prodaje zaključi i prije isteka ove godine – priopćeno je danas iz Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. Mostar.
10.03.2014 08:59    Gospodarstvo / Regija   KKR zaključila kupnju United Group/Telemacha KKR, vodeći globalni investicijski fond, objavio je danas da je zaključio kupnju United Group (SBB/Telemach), vodećeg kablovskog i pay TV operatora u jugoistočnoj Europi.
17.02.2014 09:06    Gospodarstvo / Regija   Propao One2Play, zatvaraju sve prodavaonice Prodavaonice dječjih igračaka i igraonice "One2play" u roku od nekoliko dana zatvorit će svoja vrata. Jedna od dvije najveće hrvatske kompanije koje su se bavile ovom djelatnošću imala je prodavaonice i u Bosni i Hercegovini.
06.02.2014 17:21    Gospodarstvo / Regija   Babićev Index.hr potražuje spas u predstečajnoj nagodbi Zbog nelikvidnosti i zaduženosti, Indeks Portal podnio je Financijskoj agenciji (Fina) prijedlog za otvaranje skraćenog postupka predstečajne nagodbe te plan financijskog restrukturiranja, objavljeno je danas na internetskim stranicama Fine…